WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Monday, March 11, 2013

Sindrom Virus GetSmart4getAll

Salam BlogDearLady
Selamat MenJamu Selera
Samada korg sedar atau tak, skrg ni kan, dh jdi satu penyakit, atau trend as u may call it. Dimana dunia komunikasi serba canggih kini telah menyumbang kpd satu lg jenis virus penyakit alaf baru..
Nak tau tak penyakit ape? Apa nama virus tu? Bgaimana ia menyerang? Bahaya ke idok?
Haa... Meh sini nk story! Nama virus ni pelik sikit - "GetSmart4getAll". Sebut betul2! Sbenarnya penyakit ni dikesan hanya merebak kpd pengguna smartphone atau yg seumpama dgn nya sahaja. Penyakit terkini yg cepat merebak ni aktif apabila seseorg bersentuh dgn smartphone atau garget yg sewaktu dengannya.
Mungkin kah Anda juga terkena serangan virus tersebut? Apa kata uol teliti akan sikap pembawaan penyakit ini. Senang je nk detect!
Symtem2 adalah spt berikut:
1. Mula dgn memegang gadget dgn tumpuan dan matlamat. Masa ni dunia brada di hujung jari. Duduk d tmpt mkn pn rasa d dunia lain..
2. Xkira di mana pun brada ketika itu, jarijemari mula berinteraksi dgn gadget. Kusyuk dan tekun hingga org keliling pn dh xwujud!
3. Belek hphone. Ntah ape yg dibelek, hanya dia dan gadget yg tau. Kalau dlihat, ditahap ni pengidap akn mula "invisible"
4. Ada plak tu, x kurang kroniknya bila mula brkongsi info atau gambar ke laman social, smbil tersenyum. Ada plak yg gelak sorang dgn menatap skrin. Bak kata budak budak skrg - layannn..
5. Yang paling kronik..penyakit ni dijadualkan bakal meruntuhkan hubungan nyata antara pasangan jika penyakit ini tidak dibendung atau rawati...

Apa idaknya, MakLady penah brada di suatu restoran. Ketika itu ramai pelanggan. Selalu nya klu sblum ni, bile satu restoran yg FULL, sure suasana akan jdi riuh rendah. Tapi kini tak lgi...
Nak tau kenapa?
SEBABnya..masing masing leka dgn smartphone or gadget msing2? Just imagine, klu pasangan suami isteri dtg makan malam tapi "sepi". Sibuk dgn hphone, mana adanye saat nk duduk berbual lagi? Ntah ntah yg dok leka dgn hphone tu, dorg whatsApp or Chat kt FB sesama sendri kot?? hhmmm..

Berhati hati dgn virus ni !! hehe
Peace Uolz ;))
photo hiasan shj: credit to CikJejar ;)
MakLady - smbil tunggu hidangan sampai,masih boleh update blog..hehe

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]