WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, March 1, 2013

Blog Dear Lady, Style MakLady~!

Setiap Blogger ada style tersendiri...Yang Penting, kepuasana hati! MakLady pun yakin ramai kat luar sana yang macam MakLady tapi jangan lupa pada bloggers yang mempunyai matlamat utk mereka capai bila bergelar blogger ni. Masing masing ada style sendiri! Ada NIAT dan matlamat blog itu sendiri dalam kehidupan mereka.

Blog dibina mengikut kehendak mereka. Tak kira lah blog hiburan ke, blog lifestyle ke, blog gossip ke, blog suka suka ke, blog utk ANTI @ jatuhkan sesorang ke - yang penting sendiri buat sendiri tanggung!! Cuma harap harap, jangan plak, blog kita tu ibarat - pencetus sengsara kepada orang lain, sudah~!! Dari nak mencari pahala kita kumpul dosa plak.... Itu yang tak seronoknya....

Harus kawal emosi dan jangan sekali melakukan sesuatu yang menyentuh peribadi dan kehidupan org lain demi menghasilkan entri yang bakal meLeTop seterusnya menaikkan ranking maupun RM~!! Rasanya berbaloi tak dapat semua tu, atas hasil aib malu orang lain? Harus ingat juga pada yang suka meroyan~!(walaupn ada masa MakLady meroyan dlm entri tapi ini bukan bermakna MakLady akan jatuhkan aib orang itu, secara direct) Lebih baik jika kita meroyan luah perasaan dalam blog indirectly, sekurang kurangnya, hati kita dapat tenang setelah meluahkan. Pada masa yang sama, kita meroyan beretika...(ahh gitu namanya..)

Sedari akan situasi, MakLady klu nk buat entri meroyan utk my entry tu, yang secara tertutup walaupun purposedly meant to THAT particular person!! Namun tidak sampai menyentuh hal hal sensitif atau mengaibkan - Meroyan itu perlu tapi ada cara dan had nya.

Ingat! sekali kita mengaibkan orang .....Esok esok Allah Balas jugak! But dont worry, hal ni tak de la bnyk diperceritakan dlm blog MakLady kali ni. Smua dh jadi sejarah....Malas nk ingat2 . Bukan sakit kepala lutut jer kan..Biarlah ianya menjadi sejarah bersama blog2 tu skali.. !!!

My Little Diary
aka My Shades of Love
Yeap...segala terkubur buat terakhir kali Blog MakLady tu. Dah ditutup - CLOSED!! atas sbb2 yg tak dpt dijelaskan. Apa2 pn MakLady bersyukur, dgn adanya BLOG DEAR LADY ni, sedikit sbnyk terubat la rindu MakLady pada "my little diary" .... dpt juga MakLady bercerita dgn my dear lady ni psal kesah2 yg berlaku maupn luahan hasil tulisan yg hanya my dear lady akan faham... :)

Akhirkata, buat my little diary ~ im gonna miss u and wish that My Dear Lady akan setia bersama Mak Lady plak lepas ni. .. lov u muaaahhh ~~

First Publish : 23/4/2011

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]