WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Tuesday, February 26, 2013

Blog MakLady Ganti Diary

Assalamualaikum wahai teman2 sekian...

Dah baca ENTRI MakLady sebelum ni? Nak tahu sambungan dia??
Teruskan membaca entry di bawah ni - TQ ;)

***
Bila plak MakLady mengambil keputusan utk jadi Blogger??
Dari awal penglibatan, tidak pernah terdetik utk hadir dikalangan rakan rakan blogger lain. Pada MakLady dapat mencurahkan idea di arena blog ni, sekadar hobi itu pn dah cukup! Almaklumlah, MakLady memang suka membaca dan menulis blog.

Bila dibelek2 blog ni, ttiba MakLady tekenang saat mula2 MakLady berjinak2 dgn BLOG! Bila diingat2 kan, MakLady mula bblog secara aktif sekitar 4 - 5 years ago. Tak la sehebat mana pun blog MakLady masa tu, jika dibanding dgn mreka yg dah lama blogging ni. Bloggers pun masa tu, takde la ramai sangat. Xmcm Skrg ni, makin ramai bloggers muncul. Blogs dah tumbuh mcm cendawan musim hujan.. Smakin rambang mata la plak bila MakLady blogwalking.

Mcm2 cerita, ada yg best ada gak yg kurang sengatnya. Mcm blog MakLady pn sama! Kurang sengat sbb nya ...?? hmmm rasanya kurang kreatif kot. Lagipn MakLady bukan pandai sgt bab2 nk godek2 widget yg tersedia. Tgk je la blog MakLady compare dgn yg kat luar sana... sungguh sederhana!! (pd pandangan MakLady laa)

OK .. MakLady mula buat blog dah lama. Klu xsalah MakLady my first blog masa tu, bnyk bercerita kesah suka duka harian. Mcm diary! Tapi masa tu MakLady xde laptop sendiri. Terpaksa catit apa yg nak tulis dulu then masa rehat guna PC di tempat keje utk update blog. Sanggup tak kluar Lunch!!

Almaklumlah..masa tu broadband ni blum bnyk mcm skrg! klu nk ada pn, harga dia mahal sgt. Xmampu nk buang duit utk benda2 mcm ni. Then blog MakLady terkubur sbb selain dr xde masa nk online, keja bnyk plak kat opis. Hanya weekends je leh berkarya. Then, bila MakLady dh ada laptop, mula semula dgn menulis entry utk blog yg dah lama bersawang. Boleh dikatakan  tiap2 hari MakLady luahkan idea n karya dlm blog tu. Pendek kata apa saja terlintas, MakLady akan turunkan ke dlm entry blog. Dari hari berganti bulan . bulan berganti tahun... Akhirnya blog yg aktif tadi, menjadi teman setia MakLady!

Mulai mengarang entry mengenai apa yg MakLady lalui saban hari. Sekurang2nya dapat release segala yang ingin diluahkan. The blog seperti diary MakLady masa tu. Segala suka duka kami kongsi bersama. Followers yg mula dr kalangan kluarga terdekat sudah merebak kpd rakan bloggers. Walaupun pada mulanya hanya sekadar kunjungan namun makin hari, makin ramai yang setia bersama blog MakLady tu. Sehingga mencecah ribuan dalam masa setahun~! Mula dah ada yang rajin menegurMakLady di sana, dan beri komentar mereka mengenai entry yang dibaca. Ada juga antara mereka yang masuk baca entry sekadar membaca (silent readers) tapi MakLady tak kesah sbb minat utk menulis mmg tujuan utama MakLady buat blog ni. Klu selebihnya I gave the credits to my talent and ideas.

Ideas? Ye la..klu dah menaip tu mcm air sungai mengalir laju idea tu datang. So klu menulis tu, tak penah lagi MakLady nye entry pendek2. Smua panjang berjela..jelaaaaa.... JUST LIKE THIS ONE!!! [hahahaha...]

*oleh kerana dah panjang berjela entri ni - kita sambung next ENTRI k ;)) tunggguuuuuu.....*

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]