WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, February 22, 2013

10 - 11 : Kisah Kecemasan @ Hospital Ampang

Salam Jumaat 
Salam Sejahtera

Bukan 9-11
tapi 10-11

Photo by maklady

apa dia tu?

Sebenarnya inilah no giliran yang diterima ketika Bonda MakLady menerima rawatan di Hospital Ampang. Pada mulanya MakLady tak amik port tapi macam berkait pulak... Actually BUKAN ini yang nak diceritakan! Bukan pasal no giliran tapi pasal kecemasan yang berlaku dlm keluarga MakLady baru baru ni. Mungkin ramai yang tahu, kebelakangan ini, ramai yang kurang sihat. Termasuk la MakLady dan ahli keluarga yang lain. Ada batuk, ada sakit tekak ada plak yang sakit seluruh badan....

Oh yer! Sebenarnya - pada awal pagi tadi bonda MakLady telah dikejarkan ke sana atas masalah kesihatan. Perlukan rawatan segera. Alkisah nya.... Tokmama (panggilan anak2 MakLady pada ninda mereka) telah mengalami kesihatan yang kurang semenjak pulang bercuti di Utara minggu lepas. Sejak tu, Tokmama batuk - dan demam sedikit. Sudah pun dapat kan rawatan di klinik. Tapi keadaan tak kebah2. Mungkin akan pengambilan ubat makan dan keadaan kesihatan yang tak menentu punca dia LEMAH!

Keputusan menghantar Tokmama ke hospital adalah terbaik. Setibanya di hospital dan menerima no giliran seperti di atas ni, Tokmama pun diperiksa dengan terperinci. Diambil bacaan tekanan darah. Diambiknya darah - dan juga diminta utk XRay. Resultnya - ditahan di wad untuk rawatan seterusnya. Menurut pakar, TokMama kekurangan gula dalam badan. Darah pun tinggi naik nya - 230 wowww tinggi nyaaaaa
Photo by maklady

Amat Bahaya! itu lah yang dikuaturi. Namun kecekapan para doktor dan kakitangan hospital telah berjaya menstablikan keadaaan Tokmama. Setelah berada dihospital selang berapa jam, Tokmama disahkan selamat dari bahaya yakni darah tinggi telah distabilkan. Mujurlah .... 

MakLady bersyukur semua nya selamat. Berkat doa kawan2 juga serta doa anak2 , Tok mama selamat dari bahaya dan dengan cepatnya , kadar darah dan kencing nya dicatitkan " stable" -Alhamdulilah. Tok Mama dibenarkan balik setelah semalam tido di sana. Sempat juga TokMama berbisik kat MakLady - 
"tak leh nak tido....! Nape mak? ... depa bukak lampu sampai ke pagi - silau mata Mak~!
huhu *ingatkan apa tadi..... :))* hehehe

Anyway setelah kesihatan TokMama beransur pulih, beliau dibenarkan utk pulang ke rumah. Alhamdulillah sekali lagi - now she can sleep in her own bed. Padam lampu - boleh tido lena....zzzzzzz

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]