WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Wednesday, September 26, 2012

A 'Full House' Reunion 25 Years Later

ABC's "Full House"
MUNGKIN ADA ANTARA UOLz YANG MASIH INGAT LAGI 
dengan wajah dan watak2 dlm sitcom yang popular satu masa dulu - FULLHOUSE. 

Mula ke udara di kaca tv pd seawal 1987. Sitcom ni dulu , antara sticom yg mendapat rating tertinggi di Amerika. Menambat hati penonton kerana ianya mengisahkan sebuah keluarga yang pada ML ..typical American family. Macam kita2!! ;))  Masa tu, ML suka tengok FULLHOUSE ni, sebab ada unsur lucu, bersantai, ada masa masalah yang dipaparkan adalah masalah yg selalu ada dlm kehidupan kita. Sedikit sbnyk tu, boleh la belajar.... 

Dari siri tersebut, kita dipaparkan dgn kehidupan keluarga Tanner, melibatkan berbagai kisah dan kereneh ahlinya. Mereka terdiri drp ketua keluarga, Danny Tanner bersama 3 org anak perempuan setelah kematian isteri. Dia meminta bantuan rakan baik, Jesse Katsopolis dan Joey Gladstone utk menjaga anak2 itu bersama. Maka dorg ni pn hidup lah sebagai satu keluarga. 

Berbagai cerita dan telatah anak anak Danny Tanner sepanjang siaran. FULLHOUSE mencerminkan sebuah institusi keluargaan yang penuh dengan bebagai dugaan. Namun FullHouse tetap menjadi sitcom pujaann penonton terutama kehadiran barisan pelakun yang berbakat dan terkenal, pada waktu tu seperti Bob Saget. INGAT sape Bob Saget? Yezzzaa!! Dia lah, Pengacara TV (host) rancangan " The American Funniest Video" . (ingat dah??..)

Setelah 25 tahun dilayar TV - semua pelakun FULLHOUSE telah kembali bersama semula hari ni... Untuk mengingati sejarah pertemuan setelah 25 tahun berlalu. Ada antara pelakun ini berjaya menempah nama setelah pertama kali diperkenalkan, antara nya kembar Mary-Kate dan Ashleu Olsen, si kembar yang berlakun utk satu watak. Mereka disukai ramai ketika tu. Almaklum laaaa.. comel sangat. Walaupn mreka ni, berlakun bergilir2 (sbb sorg ni kan kembar...) tetapi amat bijak dan dapat menjiwai watak sebagai anak bongsu dlm keluarga Tanner.

Selain tu, ada lagi watak dlm sitcom ni. yg mana berjaya memeriahkan lagi suasana kluarga ni, bila siri tersebut dipanjangkan hingga beberapa season. Xsalah pada season ke 6 atau ke 8, si "pakcik Jesse" pun berkahwin dengan Becky Donaldson) dan memperolehi anak kembar ( kembar lagi???....) Tapi kali ni, kedua2 pelakun kanak2 tu, berlakun sehingga usia mereka 2 tahun dimana drama sitcom itu pn tamat penggambarannya. Ketika itu pasangan kembar ni baru berusia 2 tahun...

WAJAH WAJAH : DULU & SEKARANG...
Bob Saget (Danny Tanner)Candace Cameron Bure (D.J. Tanner)
Bob Saget (Danny Tanner)  - si ayah                   Candace Cameron Bure (D.J. Tanner) - anak

Jodie Sweetin (Stephanie Tanner)Lori Loughlin (Becky Donaldson)
Jodie Sweetin( Stephanie Tanner) - anak          Lori Loughlin (Becky Donaldson) - isteri Jesse
Mary-Kate Olsen/Ashley Olsen (Michelle Tanner)
Mary-Kate and Ashley Olsen (Michelle Tanner) - anak bongsu
John Stamos (Jesse Katsopolis)Dave Coulier (Joey Gladstone)
John Stamos (Jesse Katsopolis)                        Dave Coulier (Joey Gladstone)
Andrea Barber (Kimmy Gibbler)
Andrea Barber (Kimmy Gibbler) - jiran & kawan baik DJ Tanner


Blake Tuomy-Wilhoit/Dylan Tuomy-Wilhoit (Nicky and Alex Katsopolis)
Blake & Dylon Tuomy-Wilhoit (Nicky & Alez Katsopolis)

DAN... INILAH GAMBAR TERBARU MEREKA... SETELAH 25TAHUN TIDAK BERSAMA DALAM FULLHOUSE.. - tanpa si kembar Olsen (tidak hadir pada reunion tersebut.)
A 'Full House' Reunion 25 Years Later

Oklah Uolz.. ini lah entry ML yg agak PENUH RUMAH pagi ni...
Enjoy your day :)) Smile Alwayz.. !!
ML Sayangggg Uolz..;))
Jumpa Lagi
ASSALAMUALAIKUM SMUA...

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]