WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, August 2, 2012

"Politik itu bukan agama" kata Diana Amir

Mak Lady setuju!....waaaahh ttiba plak ML ni...

Politik Is Politic! Agama Is Agama....
2 perkara yg tak boleh dicampur tolak bahagi darab!!

Macam tu la maksud kenyataan Diana Amir baru2 ni. I loikeeee....btw korg kenal x Diana Amir ni...? hmmm btul tu, artis yg comel lotey yg baru jugak la melangkah ke fasa baru. Klu tak kenal, meh ML nk kenalkan.... 
"Politik itu bukan agama"- Diana Amir
haaa..inilah Diana Amir... cantik kan! Sweet sgt......ML suka!!
Sbenarnya apa yg Diana ckap tu pada pandangan ML mmg betul! Ini mengulas mengenai isu bbrapa artis yang dilihat melibatkan diri dlm politik menjelang PRU13. Bukan ML nk memandai komen pasal benda ni. Pasti Uol dah baca atau tau kan ... dah ramai artis kita dh involved dlm politik. [dah mcm politikus terjun hehehe] Cuma pd pemerhatian ML, wajar ke kita nk join parti2 politik semata2 nk UP kan rating kepopulariti kita sedangkan bnyk lagi cara. Bukan nk ngumpat mana2 artis cuma ML bercakap secara GENERAL. 

Klu skrg isu artis Abby Abadi PaNaS diperkatakan...sblm tu, Aishah, AC Mizan, Sham Kamikaze (klu tak salah sebutan nama dia) .. pun digossip dgn bbagai tohmahan mengenai penglibatan mrk. Malah ramai lagi insan artis yg tempias dgn isu ni. Sian kan...walaupn itu pilihan mrk tpi tetap kena KUTUK! juz bcoz mrk artis doesnt mean they need to share all their beliefs and social activities yg positif dgn semua org. Even artis pn perlu privasi.

Termasuk soal pilihan mrk berhijrah ke dunia politik. Itu hak mereka. Janji mrk tak buat benda2 yg tak elok. ML rasa, kita as peminat or org awan, tak perlu la nk besar2kan isu ni. Biarlah mrk ..... dengan pilihan hidup mrk. ML percaya they know what they're doing. ALLAH dah buka pintu hati mrk dlm hal tersebut - ML rasa biarlah ALLAH yg menghukum baik buruk keputusan yg diambil. Siapa kita nk pertikaikan. Samada mrk sokong mana2 pihak politik BUKAN HAK KITA utk persoalkan. Dan ML harap, demi MALAYSIA yg mengamalkan sikap demokrasi - apa salahnya kita saling sokong menyokong!! Tak kira mrk dari parti mana pun!! Yg penting kita SEMUA dari bangsa, agama, negara yang SAMA!!

Jangan la plak sbb kan dia bukan dri golongan parti fahaman dan kepercayaan kita, kita nk kutuk, nk hentam, nk caci maki hamun.... isssshhh x baik la mcm tu. Bukan semua org sekepala dgn kita! So kita kena la hormat pendapat n pendirian sesorang, walaupn mereka tak sama mcm kita! Dan klu kita rasa kita betul pun, tak perlu la nk menidakkan pendapat org yg kita rasa tak betul. Mrk ada pandangan dan buah pikiran sendiri. Kita harus memberi ruang kpd mrk utk belajar mencari pengalaman dlm apa jua yg mrk perjuangkan. Tak perlu rasanya nak menunding jari atau menjatuhkan sesorg itu, hanya kerana tidak bersekutu dgn kita?? Tak perlu jdikan isu politik utk menjatuhkan org lain demi tegakkan fahaman kita plak. 

ML puji sikap Diana Amir, yg tidak mahu berkata2 mengenai perkara yg dia sendiri tidak faham. Berdiam diri adalah lebih baik. Menurut Diana lagi dlm kenyataan kpd wartawan, adalah tidak adil bagi satu2 pihak utk menghukum individu yg tidak sekepala, sekumpulan, semeja or doesnt see EYE to EYE dgn mrk. Jangan lah kerana artis itu sokong pembangkang, kita sekat periuk nasi dia. X adil la mcm tu. Mana hak sebagai rakyat Malaysia yg mendukung hak asasi dan amalan demokrasi ..??ITU...ML setuju sgt2 dik Diana.....

Tidak adil lah negara kita ni, jika ada pihak yg menutup periuk nasi org semata2 bukan berlainan cabang politiknya. Kenapa perlu mcm tu? Mana Demokrasinya? Mana Hak Bebas memilih? Ehh..mcm kempen pilihanraya pulak ..ha ha ha

Lagi satu ML nk highlight kan.. yg kita tidak harus mencampurkan fahaman politik dgn hal2 keAGAMAan, semata2 kita sudah berhijrah.  X perlu kembang ekor sbb baru sehari dua mendekatkan diri dgn agama, baru sehari dua berhijjrah ke jalan ALLAH. Xperlukan semua tu rasanya. Sbb kita kena ingat. Allah kan adil. Dia bagi apa yg kita nak tapi klu baik, baik la jadinya, klu tak baik pn, nanti kita akan dapat la habuan nya. So why bother to tell the world yg kita dah berhijrah? Sudah cukup buat penghijrahan ni (mendekati ALLAH & menutup AURAT) dlm situasi yg sederhana. Pasal hukum org tu, org ini... pasal sape btul , sape salah? Juz leave it to ALLAH ...  ;)) Kita pn tak tau, apa kesudahan Cerita kita... jadi tak perlu rasanya kita nk kecoh perihal cerita org....

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]