WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Tuesday, August 7, 2012

Persiapan Hari Raya...

Selamat Berpuasa Semua ( Bagi yang berpuasa jer yerrr...)
Amacam? Dah buat persiapan raya ke adik adik ...akak akak .. abg2 semua..??

Haaa.. ni nak sokseq pasai nak raya la ni ... (wlupun puasa dah tentu2 tak cukup~!)
Petang tadi, my CikBoss called. Ajak p shopping! Sebenarnya plan nk p shopping dah bermula sejak awal puasa aritu. Org kata, plan dulu, "buat" nya tak tau lagi bila kenn... Hmmm Memandangkan jadual aktiviti tak berapa nk ada hari ni, maka ... it's Shopping Time!!
Tempat tumpuan org utk shopping raya!
Sengaja kami amik masa waktu weekdays utk shopping. Waktu tu, org masih di pejabat lagi. Org pn tak ramai. Malas nk shopping masa weekend. Tak sanggup nk  Berebut2 dgn org lain. Tu blum ckp lagi pasal, Jalanraya penuh sesak (lihat la gambar kat sebelah tu... mak aaiiii...)

Lagipn baru je semalam (Cuti Nuzul Quran) bgi mrk yg berada di Selangor amik kesempatan utk SERANG KL for their shopping spree. Dikhabarkan jalan sesak sampai tak bergerak! Oh yezzaaa....Jammed Jln TAR Uolz dan kebanyakkan kawasan pusat membeli belah penuh sesak dgn orgramai membeli belah. Fenomena biase menjelang RAYA! Klu tak, mana meriahnya sambutan raya di KL ni...ye dokk?
jalan penuh sesak  - Jammed!!


Being the KLians, kami sekeluarga tak kira tempat nak shopping raya. Samada di Shopping Mall maupn shopping arked dan kawasan yang sewaktu dgn nya ;) Bukan nak berlagak ke apa, tapi seriously, ML suka shopping kat MALL lagi sbb selesa! Semua ada... tinggal bawa "kertas" yg ade chop mohor muka Agung tu jer.... atau kad plastik yg bernilai... Lain semua ADA!! But frankly, ML tak kesah nk shopping mana pun, janji apa yg NAK BELI memenuhi citarasa ML! Klu diikutkan, mana2 pn skrg ni SAMA je. Nak yang Branded atau TAK... terpulang! Wlupn bukan semua sama tpi, ada masanya, barangan dari Shopping Mall ni, pn datangnya dari tempat yg sama barang2 kat bazaar dapat .. [menerusi pengalaman berurusan dgn peniaga2 ini] Sebab tu, kita kena BIJAK merancang pembelian dan pembelanjaan kita. Jgn sampai kita terleka ;) Tepuk dada tanya la selera Uolz!

Bak kata ML, hidup di KL ni, tak sah klu tak gi window shopping kat Pasar Malam (Up/DownTown). Klu pandai survey dan rekey...kita leh dpt barangan berkualiti kat sana. Wlupn barangan yg dijual lebih murah dan mampu ditawar dgn harga yang berpatutan, kualiti dia pn boleh tahan gak. Tambah Banyk pilihan! Harga pn bleh kurang....Klu kat shopping mall ni, harga tetap! Cuma kita bleh berharap pd SALE je.Yang penting.. insyaALLAH Quality terjamin dgn harga yang msih mampu lagi nk beli~!!
gambar dikipnap dari google : Orgramai berpusu2 SHOPPING

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]