WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, July 5, 2012

My date with Blogopolis


Assalamualaikum Semua, 
Salam Sejahtera....Salam Ceria ....SALAM 1MALAYSIA!


Sesungguhnya MakLady rasa Ceria sgt hari ini. Seronok dan rasa amat bertuah sesangat .....
Bukan tak penah rasa ceria & seronok sbelum ni, tapi hari ni Maklady rasa EXTRA EXCITED!! Rasa teruja sangat.....xcaya cer tengok entry ni dlu. KLIK SINI !!


Hhhmmmmm...dah tengok macam mana Happy nye ML ? .....Nak tau kenapa? 


Isskk korg ni mmg suka kan bab2 suspen ni.... :) 


Yelaaa..yelllaaaa.. ML nak share dgn korg la niiiii... [sebenarnya ML pn tak leh nk sorok rasa happy ni..hehehe] Oh laaa... klu ada yg rasa tak nak tau! ML nk gak bagitau.. ha ha ha].  


Macam ni....


PAGI SEMALAM masa ML bfast kat McKeDi dgn my CikBoss, ML telah di"surprise"kn dgn SATU jemputan!  Sape nk kahwin? hmmm .. korg ni sukaaaa nooo klu sbut pasal kahwin2 ni yerr...hihihi BUKAN jemputan kahwin cuma, I was invited to attend this huge blogger conference on Saturday, 14th July @ sebuah hotel di KL ni... It's the Nuffnang Malaysia's First Ever Blogopolis. Apa itu Blogopolis? Klu nk tau lebih detail, sila clik kat LINK ni yerr..:)


ML pun YahoooooDotCom ! Soooo Excited ML!  Oh yezzzaaa...Im going to this marvellous blogger conference, called Blogopolis !! Hip Hip Horrayyyy....x3 to my CikBoss! for her kindness, to invite ML to this event. Excited dan bangganya, sekali lagi ML berpeluang hadirkan diri ke majlis conference seumpama bersama CikBoss. Actually, dh lama jgk, ML tak sama2 take part together2. So kira kali ni, dpt plak sama2 ke majlis NUFFNANG yg paling happening - BLOGOPOLIS!!  Bukan senang tau korg nk dpt ilmu utk jadi blogger yg berjaya. So bila ada pluang mcm ni, GRAB jer laaaaa... Lagi pesan org tua, Cari Lah Ilmu wlupn ke negeri Cina! Ada hikmah sebnrnya dlm ungkapan tersebut. Tiada istilah sukar or tahap umur yg menghadkan kita dengan ILMU. InsyaALLAH, dgn berkat hasil yg positif ni, Blogopolis kali ini, bakal memberi ILMU kpd ML & CikBoss malah di sana nnti, ktorg pasti tak lepaskan peluang utk "mingle around with other bloggers". Ini lah masanya nk berkenal2 sambil menggorek rahsia mereka sebgai blogger berjaya. Sapa lagi kennn... nk belajar klu bukan dgn siPAKAR. 


Dengar cerita, blogger terkenal dan hebat dijemput sebagai "SPEAKER" sepanjang seminar berlangsung. Lagi la teruja bila ML dengar ada nama2 yg besar dlm industri blogging akan hadir sama utk kongsi ilmu dan pengalaman mereka! Korg kenal kan Maria Elena, Xiaxue, dan Beautifulnara.? hmmmm...dorg pun ADA nnti kat sana~!!! Most of all , we can chat and learn from the industry experts like XiaxueKenny Sia,  James Yeang from Google.com, Lim Chee Wah, Editor of TimeOutKL and photography experts Carlos Nizam



RUGI UOLZ KLU TAK PERGI SEMINAR NI - klu nk tau lebih lanjut pasal event ni, leh la korg intai-intai ke link milik NUFFNANG. ;) 

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]