WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, July 19, 2012

10 Perkara yg MakLady nak.....

10 Perkara yang ML bercadang nak buat sempena RAMADAN nnti....
InsyaALLAH..mohon ALLAH makbulkan....Aminnnn...

1.   Niat dihati nk berpuasa sepanjang bulan Ramadan kerana ALLAH s.w.t
Paling utama NIAT berpuasa BUKAN kerana nk diet or what so ever... menunaikan amalan yg dtuntut.    xsabar nk jumpa Ramadan yg diberkati!
2.   Amalan Berdiet ketika Bersahur dgn Herbalife + kurma insyaALLAH mampu sempurnakan puasa kita! Jangan salah anggap! Jgn amalkan puasa atas sbb nk kurus, nak cantik maupn nk berdiet. 
Niyyah for Fasting3    Dapat tunaikan solat Terawih dgn ahli keluarga kat mesjid beerhampiran rumah. Mudah2an dpt lebih pahala yg dicari.InsyaALLAH
4.   Penuhkan aktiviti "menjemput" utk majlis selepas raya, waktu pagi ramadan.
5.   Pastikan anak bujang ML dapat baju Melayu warna ungu tahun ni
6.   Berbuka puasa - sekali lagi - dengan Herbalife mengikut diet yg dirancang.
7.   Berazam utk turunkan sekurang2nya 5kilo ketika Ramadan nnti.
8.   ML hanya celebrate Raya pd hari pertama sbb seterusnya PASTI bz siapkan event..
9    Nak siapkan baju raya 3 pasang (sepasang utk raya pertama - 2pasang utk special event kot..)
10. ML harap tahun ni ML dapat tunaikan ibadah lebih skit utk amik berkat bulan Ramadhan

HadithKorg pulak macam mana? Mesti ada pelan atau niat nak buat itu, ini kan??
Agaknya, apa laaaa....perkara2 yang korg nk buat sempena puasa ni selain dari puasa, solat terawih... mungkin nk buat kueh raya @ jual kat kawan2 ?? Cer crite.... :))

Tapi sebelum tu, sempena Ramadan yg hampir tiba ni, ML nk ucapkan SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA MUBARAK pd tahun ni, Moga amalan kita nanti diberkati dan menerima hidayah sepenuhnya sepanjang RAMADAN bersama kita..

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]