WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Tuesday, June 19, 2012

Topik Bual dari Meja Bulat

Salam Selasa & Salam Sejahtera...

Sepetang at our fav kopitiam. MakLady lepak dgn kawan sambil minum petang... Masa mula sampai agak sepi. Tapi kini bila hidanga kami mula sampai, ttiba suasana sudut kami memecah sunyi.

"Pelik ! mmg pelik aku..." - terdgar suara awek sebelah meja jelas! Sejurus labuhkan ponggong kat kerusi bulat comey lotey, dia menarik perhatian kami. Mata MakLady mula terpesong ke arah mrk. 

Weird sungguh!! ...dia sambung lagi..

Muka masam mcm telan mangga muda "Apa yg pelik? Ape yg weird nya...?" , tanya kawan semeja si awek manis bertudung biru.

:Ni haa...org lelaki ni pelik betul perangai! ..."  ehh tetiba plak MakLady ni tercuri dengar perbualan mereka. Bukan sengaja - dah meja kami bersebelahan. Nak tak nak, terdengar gak. Dah la suara awek ni, mcm x perlu pakai mic ~ MakLady pulak look cam weird. My fren pn senyum sinis..... 

"Bila org ppuan xshow out feeling mula kata - xsyg la. xcaring la..Tpi bila tunjuk terlebih caring. Mulaaa laaaa dia buat hal. ...." 

Haaa..mcm tu la bunyi nya~ Ok takat tu je la yg MakLady dengar. (sebenarnya- ade lagi tpi samar2 je la. Coz dorg started 2 slow kan volume sbb ramai mata memandang.. Then , my frenz alihkan pandangan & telinga kami pd topik seterusnya. Xbaik dgr gossip2 org ni tau.... :P baik crite pasal kita~!! 

hahaha ...Sorry Uolz. xdpt nk siap kan skrip 2 sekawan tadi. Wlupn ML tau korg sronok nk tau apa selanjut nya cerita awekz tu, kennn... isssk idok ler teman tau ~!! hahaha.. [saja wat2 xtau sbb xmo nk sebarkan gossip2 liar..hehehe kaedoh nya!! :P

TETAPI....dgn perbualan curi tu tadi, ML dpat idea! Cepat2 amik pen & note book terus tulis points yg bleh diberi pandangan kat entry ML nnti. huhu...Classs ko MakLady - sambil minum kopi cicah roti yerrr

Ye laa idea menulis ni tak kira masa. Klu datang tu, tak kira tempat. Then, ada masa lapang mcm skrg ni, MakLady wat la isi tajuk entry ML berdasarkan situasi ptg tadi. Apa yg ML leh katakan sepanjang perbualan tu, si awek yg sorang tu sebenarnya dok ngadu kat BFF dia akan sikap BF dia yg agak WEIRD tu. alahai adik oiii, guys are 4evaaaa weird apa? Itu pn tak tau ke? [sorry GUYZ this is facts... or else xde la buku femes Venus Verse Mars] 

Tetiba MakLady teringat akan BFF MakLady yg penah bercerita panjang pasal org lelaki ni. 
Setiap pandangan MakLady amik dan nilai. Xleh nk cakap 100% betul sbb LELAKI maupn POMPUAN punya sifat dan perangai yg berbeza2. No one perfect! 

"Masa suka mmg puji habis2 tapi nnti masa dh rimas! bosan dah muak, mula la dia rasa diri terkongkong - baru nk salah itu , salah ini..PADAHAL masa dia suka dlu, apa yg kita wat ni,  " I Like...." sokmo! Konon cinta mati. Tapi bila hati dia ada yg menggoda..hmmm maka segala yg dia SUKA pd sebelum ni jadi BENCI!"

Ye ke? Mungkin jgk la kan. MakLady nk tambah skit bleh? ..... Org Lelaki pelik sebab mreka mudah suka & mudah plak berubah. 

Image Detail
Credit: Google
from www.joshnickerson.com
Man VsWoman by oshnickerson
"Bila hati dah berubah semua pn berubah. Yang Sweet tika dlu, nnti terus jadi tawar. Apa yg baik dah x nampak. Wlu kilaf kita sekuman pn dinilai terus. Xde timbang2 dah. Terus buang dlm tong sampah! Haaaa...amek ko ! End of story, the guyz amik mudah. Xpikir panjang klu pasal perasaan kot. Ada tu plak, jadikan kelemahan teman, sebagai SENJATA utk BLAH, wlpun majoriti adalah BERPUNCA dr pihak Lelaki itu sendiri!" OH LELAKI~! dari kaca mata MakLady ;

Oh LELAKI~! 
Pelik! Memang Weird!.. sukar nk faham Lelaki ..
Klu ada yg faham mrk ni , leh la share pandangan Uolz ? 
Bukan apa, bleh nnti tukar2 note... huhu huhu 

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]