WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Tuesday, June 19, 2012

Review : Award Terjah MakLady #1...

Image Detail
credit: yahoo! Search
Apa yg ML review adalah pandangan PERIBADI. Jdi apa sj pendapat ML nnti, adalah dari sudut mata turun ke hati ML sahaja. Ianya semata mata, sebagai pandangan seorg peminat blogger terhadap blog yg dikunjungi. Dengan fahaman bahawa " CitaRasa Individu adalah HakMilik Tersendiri." , maka ML dgn rasa lapang hati utk menulis dlm ruangan REVIEW bersama MakLady ni, sbgai penghargaan blog milik rakan2 yg MakLady sempat terjah. Klu ada pn teguran yg kurang disenangi oleh ANDA, terlebih dulu ML mohon maaf. Niat sekadar utk share & promote among bloggers. Sharing Is Caring... : 


Kat bawah ni plak, ML nk review blog peserta pertama contest yg ML tgh buat skrg ni. ML BUKAN HEBAT sgt nk nilai. Malah rasanya nnti jgn ada yg kata , ML over plak...

PESERTA PERTAMA : Award Terjah MakLady 06/2010

Chinta Hati


chintahati81.blogspot.com - Nama tuan blog ini, Fieza. Comey org dia, juz like her blog. Terus terang, hati ML tersenyum lebar. Ntah kenapa terasa senang bila brada pertama kali di blog Fieza ni. Senyum yg teruja sgt. Frankly, ML sgt tertarik dgn header beliau. 

FIEZA SONI STORY so cute~! Dari tajuk blog dia pun, dah leh agak isian blog. So, dari sini, ML "dibawa" meneroka laman kehidupan rakan baru kita ni melalui tulisan di muka blog beliau. Apa yg ingin disampai kan oleh Fieza - simple and sweet. Serba ringkas ML dah mula kenali tuan blog melalui entry beliau dan yg paling ketara ... Fieza minat joint contest yerr...? hmmm good3.. :)) Ini jugak satu aktiviti positif agar lebih motivated dan menamankan sifat cekal, berani, slamber & tak putus asa. Org mcm ni la yg kita nk cari. Baru la meriah dunia blogging - harap2 Fieza sudi2 lagi join contest ML in the future. Sblm tu, GOODLUCK for Award MakLady yg beliau join.

MakLady terjah lagi...
MOHD NASER.COM (1) First time masuk blog MOHD NASER.COM ni..! Actually, MakLady terjah Blog ni, atas "tag" yg Fieza sertakan utk ikut syarat contest. MakLady pun very excited, dan x nk lepas peluang utk kenali bloggers dlm ni. Thanks Fieza ;) kenalkan ML dgn blog & pemilik  tagline - "aku hanya seorang lelaki biasa yang hidup di muka bumi ini" ..  

It's COOL !- my first impression .. Mula2 masuk blog, dah pn suka dgn isian beliau. Sgt bersantai. Suka dgn segmen SANTAI MINDA.  Sebenarnya bnyk yg ML nk ckp psl blog naser ni, tapi bila ML terus membaca, ternyata ML kena "angkat topi" sbb ML org baru. Mungkin sbb pada masa ni, ML x brapa kenal dgn lebih dekat sape sebenar pemilik http://www.mohdnaser.com/

Tpi dari apa yg ML tgk, beliau blogger yg disegani. Bnyk berpengalaman dlm dunia blogging ni. Rajin update entry dgn isu harian yg mana ML sendiri dpt bnyk info dri nya. Very informatif jgk hasil karya org muda ni. Syabas Naser. Keep it up k bro.. Terimakasih jugak sbb sudi intai2 blog ML [ yg ntah apa2 tah ni..hehe] & saling Follow memollow ;)) TQVM

Full HouseNwife~~

(2) Bila melangkah ke blog Puan Linda, pemilik Full HouseNwife sememangnya sangat gigih berkarya. WALAUPUN fulltime mom for her 4 cute kids. Mcm ni la, klu dh minat ssuatu perkara tu, Kena pandai nk susun waktu. Apa2pn ML suka tgk header dia. Ada photo anak2 ... (dari sini la ML dpt kenal serba ringkas ttg diri puan linda) ML minat nk blajar cara wat header gak. Mcmner nk wat yer? Minta share if dont mind:) 


Selain dpt informasi dlm blog Linda ni, kita jgk akan tertarik utk mengintai segmen TIPS, Macam2 Hal & entry bab Agama - Alhamdulillah. Terima kasih sbb share topik2 mcm ni. 

Bgi blogger baru mcm ML, mmg xpandai la wat blog secantik Linda. Firstly, muka blog pun dh CUTE. Mmg tarik org utk terus berada di sana. Susanan dia pn ringkas dan senang bgi blogger meneroka. X serabut sgt wlupun ruang utk iklan tersedia. Pendekata, wlpn simple tpi teratur. Xsabar nk baca entry2 menarik yg FullHouseNWife sediakan. * i follow u*


.::Ceriteraku::.
(3) .:: Ceritaku ::. bingkisan dari Puan Hana buat MakLady terpaku dok diam kat blog ni. Apa yg menarik? hmm bnyk jgk yg bleh ML terokai kat sini. Permulaan ML nk puji header dia - so SWEET sgt! Ada icon2 yg cute2 menemani ruang pengenalan. Bila ML intai entry2 beliau. Mak Aaaiii bnyknya... ;) huhu.. Tpi semua MENARIK! Mmg ini la sebenarnya pemanis ssbuah blog. Org kurang minat kt blog kita klu segmen & entry ala2 suam suam kuku.
Dari apa yg disenaraikan - ML terpanggil utk baca - 1 - 2 segmen. Terutama pasal WEDDING. Isskk xtau nape suka tgk photo org kahwin. Ehh, jgn nk gossip lebih2 k. Sbnrnya lebih tertarik tgk photoshot, gambar2 zaman skrg lain dr zaman ML dlu. Ye laaa... skrg dressing, pelamin, hantaran serta photoshot makan beribu harganya. Dh tentu2 menarik utk diperlihatkan. 
Setidak2nya, bila ML tgk segmen Puan Hana ni, sedikit sbnyk mengimbas kembali zaman ML dolo... [Dunia kita agak serupa ~! hmmm.. rasa mcm baca kesah diri ML plak..huhuhu..  hmmm yg mana tu yer? biarlah rahsia ~ cewahhh.. ] Pendekata, x sia2 la di "tag" utk dikongsi bersama. Blog yg harus diterjah selalu :) 

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]