WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Monday, June 18, 2012

Now U See, Now U Dont !

Baru ingat nak shopping kat Mall - ttiba MakLady dapat email & gambar ....
Khabarnya di Mall dan Science Center (somewhere in Kuwait) di langgar ikan jerung??
...Biar btul....??
Bila tgk photo yg dikirim, rasa mcam - Believe It Or Not? 
Masa bila pulak ikan jerung dah pandai melepak di Mall ....?? 
Dikhabarkan lgi yg tempat simpan ikan2 jerung ni (mungkin yg mcm @Aquaria di KLCC tu) 
telah pecah dan membanjiri pusat MALL - seperti yg d rakamkan di gambar kat bawah ni .


Issskkkk... seram nye. Ikan jerung tuuu... Tapi betul ke ni?
Klu tengok pd photo ni, ramai yg mungkin PERCAYA tapi... 
Pada diri MakLady - Seeing Is Believing
NOW YOU SEE....

Kekadang kita perlu lihat BUKTI2 ini, dengan 2 biji mata kita sendiri utk percaya ssuatu kejadian . Baru la kita leh terima yg benda itu benar2 berlaku ! Namun jgn plak terus percaya, selidik dulu. Kaji dulu sumber2 berkaitan dengan bijak.Sebab wlpun dgn bukti seperti gambar ni ada di depan mata kita, mungkin masih ada KETIDAKBENARANnya. Sekadar "tektik" utk menyakinkn dan menarik perhatian org utk mempercayai apa yg MAHU dilihat dan dipercayai...


FAKTA NYA:  Cuba Lihat plak gambar di bawah ini. Apa yg Anda LIHAT? 

NOW YOU DONT......???
cuma kali ini, 2 ekor ikan jerung tu tak de dlm photo ni? 
Hhmmm.. ini la dia teknik FAKE IMAGE atau phony image... 

Oleh itu, usah cepat percaya dgn apa yg ANDA LIHAT !!  
APA YG DILAPURKAN AWAL TADI  ADALAH TIDAK BENAR! 
Ini adalah gambar yg diubahsuai dan diletakkan image ikan jerung oleh seorang warga Amerika, Jamie King. Penjelasan ringkas melalui Twitter beliau baru2 ni menjawap segalanya...
Credit : Jamie King @ Twitter
. "I created the images after seeing photos of the recently flooded shopping concourse in Toronto's Royal Bank of Canada building" "The trick to making good images is to make the viewer question its reality because it looks real and natural," says King, who spends a good chunk of his day using the software. To grasp his latest work, consider the original photo of the flooded Union Station below. 

Photo & article are given Credit to : Chris Mauro, GrindTV.com

MORAL OF THE STORY: 
Dont Jugde A Photo like U Jugde A Book....Look inside/out at the situation. Even some may say, Seeing Is Believing .. but sometimes, What We see might NOT be Real.....

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]