WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, June 28, 2012

Review : Award Terjah MakLady # 4



Apa yang menarik, masa adili contest ni, ML enjoy blogwalking kat entry2 mereka. 
Selain itu, dapat kenal lebih rapat dgn blog dan tuan punya blog sekali~! 
Memang teruja .... sambil follow, sambil blogwalking, 
sambil kenal & rapatkan siratulrahim antara blogger semua
Image Detail
Yahoo! .. thanks for this photo ;))
Apa yg ML review adalah pandangan PERIBADI. Jdi apa sj pendapat ML nnti, adalah dari sudut mata turun ke hati ML sahaja. Ianya semata mata, sebagai pandangan seorg peminat blogger terhadap blog yg dikunjungi. Dengan fahaman bahawa " CitaRasa Individu adalah HakMilik Tersendiri." , maka ML dgn rasa lapang hati utk menulis dlm ruangan REVIEW bersama MakLady ni, sbgai penghargaan blog milik rakan2 yg MakLady sempat terjah. Klu ada pn teguran yg kurang disenangi oleh ANDA, terlebih dulu ML mohon maaf. Niat sekadar utk share & promote among bloggers. Sharing Is Caring... :  


Hari ni, MakLady happy sebab Terima bnyk penyertaan. Masih ada tinggal lagi 2 hari je lagi! Sebelum MakLady tutup contest "Award TERJAH MakLady", JOM kita sama-sama terjah menerjah blog yang baru sign in dlm contest GA MakLady:


(1)  Mia Liana http://www.mialiana.com/2012/06/award-terjah-maklady-of-month.html
Blogger MiaLiana ML kenal melalui MakDara. In fact dlm entry Mak Dara utk contest yg sama ni, ade sebut blog MiaLiana sebgai her Fav Blog yg selalu Mak Dara terjah. Alhamdulillah, Mak Lady - berpeluang utk bertemu dgn Mia bbrapa bulan dulu. Wlpn baru kenal ML dpt rasa bhw Mia sorg blogger yg suka belajar utk jadi lebih BAIK. Saling membantu rakan blogger lain. X rugi kenal dgn Mia ni tau...
Syukur sgt2 ML, punya rakan blogger yang saling sokong menyokong.Tengok je la network yg mereka jalinkan. Terbukti - blogging ni bnyk kenalkan kita dengan rakan2 lain. ML pn kenal dan mula jumpa dgn Mia masa sama2 sertai satu program utk blogger gak. Wlpn baru kenal tpi insyaALLAH siratulrahim tetap kekal di dlm dan luar sana. :) Bercakap pasal blog Mia - simple tapi penuh dgn informasi. Kira blogger baru mcm ML bleh la blajar something from her blog. Thanks Mia for sharing :))


FAV BLOGTERJAH: 
(1)  Kak Pah - Ahli Kabinet Dapur/Spy Tingkap/DJ GOMOFM.. mcm tu la intro kat blog Kak Pah kita ni. Patut la ... bila ML bukak blog Kak Pah, terasa mcm bukak radio. Hmm siaran dari Kelantan yer ;) seronok gak wlpn x fahem sgt apa demo kechek!

(2) Mak Dara  - korg klu nk kenal sapa Mak Dara, rajin2 la terjah blog mialiana.:)
SEBAB APA SUKA TERJAH MEREKA: 
1. Sebab dorang berdua ni GORGEOUS.. - (ML setuju!) 
2. Selalu bantu Mia berkempen ( dlm blog Mia) - kira penyokong merangkap kempen manageress gtew..
3. Mereka berdua ni, klu xde sama... kempen x meroyan & kecoh. - ahli jawatankuasa mroyan club :) i loikeeee... 


Rakan BLOGGER yg jadi mangsa TAG: 
1) Cik Beruang  -  
nurshifatuzzinnirah: join contest setelah ditag.. 

2) My Sweet Moment
3) Bermula Ceritaku - Ummiarissa: join contest setelah ditag.. 


APA YANG MENARIK HARI INI: Peserta seterusnya adalah dari network MiaLiana sendiri. Rakan blogger yg Mia tag sudi ikut serta: TERIMAKASIH MakLady ucapkan...

(2) Cik Beruang
 My Photo
 http://nurshifatuzzinnirah.blogspot.com/2012/06/award-terjah-maklady-of-month.html 
 nama Blog yg cute sbb kata penulis ni, dia suka beruang. Hmmm.. mmg sweet n cute, just like her blog. Santai tersusun cantik. Entry yg Cik Beruang share sgt berinformasi dsamping leh jgk MakLady intai photo2 menarik yang diletakkan kat blog n entry. Very the santai Uolz... try la klik kat SINI

Cik Beruang: Thanks for joining & sharing yer :)  Maaf, sbb x minta izin paste yr enrty blog kat bwah ni. Halalkan yer.... :)) [wat mata mcm pussy in the boot ... ]
Ni statement Cik Beruang tentang jawapan beliau : Blog yang paling beliau suka terjah. And WHY?....
Blog Kak Mialiana sebab blog beliau simple, entry pun simple tapi best-best belaka *ini bukan bodek okey :p*

2. Blog Hadi Muti sebab beliau suka letak lukisan-lukisan EPIC beliau di blog. Dan entry pun simple & menarik :) 

Saya nak tag Ezy ChiakiNoraimi Lavera. :)
Blog Hadi Muti tu, ML dah lawati. Mmg best sbb entry dia letak gambar lukisan - menarik. Lain dr lain. Nnti ML nk terjah semula. [teringat pd sorg blogger terfemes kat Youtube dan blogspot yg lukisan dia mmg ML minat sgttttttt...cuma skrg jarang2 nmpk karya beliau - khabar nya dah keja - busy kot :(( ]

Blogger yang Cik Beruang tag plak adalah : Rakan bloggerEzy ChiakiNoraimi Lavera. :)

Rakan blogger yang sudi join contest ni seterusnya... juga rakan tag MiaLiana - 
(3) Ummiarissa  Apa pendapat ML ttg blog Bermula Ceritaku ?? 
Sangat teruja bila tgk blog yg "ceria" ni. Kreatif sgt. Wlupn ada widget tpi tersusun teratur. Rekabentuk yg  menarik buat ramai yg akan follow bila kali pertama singgah! MakLady pn terus FOLLOW :)  Thanks for sharing. Korg klu tak caya...- rajin2 klik ke BLOG dan baca ENRTY idazaidi yer.

FAV BLOGTERJAH dan kenapa minat sgt nak terjah?
 
"Blog Mia banyak kongsi ilmu,ada je pengetahuan yang dia nak kongsikan bersama,sebagai orang baru,saya memerlukan orang seperti Mia membimbing,dia juga sangat ramah walaupun kami tidak pernah bersua sekadar berbual di email dan twitter.Apa sahaja persoalan atau masalah yang ditanya pasti berbalas,biarpun lambat(kadang-kadang)." 

".....Saya suka untuk menjenguk blognya bagi menjiwai darah muda untuk saya menangani segala permasalahan orang muda terutamanya anak-anak saya yang kini semakin naik remaja.Yana juga salah seorang blogger yang saya pernah jumpa,seorang yang cantik dan peramah..." 

Blog yang ditag:  Yana,Lydsunshine dan Qhaifa

Sekian review ML buat entry REVIEW - klu rasa panjang entry ML maafla ... amik masa ANDA :) 

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]