WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, June 28, 2012

Review : Award Terjah MakLady # 5


Apa yg ML review adalah pandangan PERIBADI. Jdi apa sj pendapat ML nnti, adalah dari sudut mata turun ke hati ML sahaja. Ianya semata mata, sebagai pandangan seorg peminat blogger terhadap blog yg dikunjungi. Dengan fahaman bahawa " CitaRasa Individu adalah HakMilik Tersendiri." , maka ML dgn rasa lapang hati utk menulis dlm ruangan REVIEW bersama MakLady ni, sbgai penghargaan blog milik rakan2 yg MakLady sempat terjah. Klu ada pn teguran yg kurang disenangi oleh ANDA, terlebih dulu ML mohon maaf. Niat sekadar utk share & promote among bloggers. Sharing Is Caring... :


Makin dekat dengan tarikh tutup GA anjuran blog MakLady, makin ramai yg sudi utk turut serta. Ada yg suka join contest/GA , ada yg suka akan hadiah yg ditawarkan. X kurang sbb rakan blogger tag dan turut sokong usaha MakLady yg pertama kali ni : TERIMAKASIH tak terhingga kepada SEMUA yang telah join dan yang baru nk join.... Sharing Is Caring :)

(1) LydSunshine @ Lyd
http://lydsunshine.blogspot.com/2012/06/award-terjah-maklady-of-month-contest.html 
Entry Blog kali ni, datang dari sorg blogger yg pd ML rasa sgt ikhlas. She knows what she want in her life.  Gaya tulisan bersantai. Wlupn katanya, baru dlm dunia ni, tpi rasanya cara menulis mcm dh ada pengalaman. Mungkin sbb suka join blog2 yg boleh belajar. Entry utk contest ni sgt kreatif. Padat dengan info. Sweet sgt bila dibagitau niat join contest ML huhu. Siap dgn doa utk dapat hadiah pertama - Perfume (insyaALLAH - jika rezeki tak ke mana) sgt suka pd akLady suka sbb bahasa yg digunakan Sementara tu, MakLady nk terjah blog yg  Lyd ceritakan dlm entry dia kali ni...
FAV BLOGTERJAH: 
SEBAB APA SUKA TERJAH MEREKA: 
"Saya suka terjah blog nim sebab gaya penulisannya menarik, lawak spontan, bahasa santai dan ceritanya menarik. Kalau baca entry blog ni, mesti baca setiap patah tak tertinggal. [Padahal semua entry blog lain pun saya baca sepatah pun tak tinggal. Saya hargai setiap apa yg orang cerita dalam blog.].."
FAV BLOGTERJAH:
(2) Asmara Life:  http://asmaradayana.blogspot.com/ 
 
SEBAB APA SUKA TERJAH MEREKA:
"Blog ni plak saya suka terjah dan tertunggu-tunggu entry terbaru sebab banyak cerita pengalaman hidup di negara orang [Jepun]. Baca review yang ditulis oleh rakyat Malaysia sendiri tentang negara Jepun lebih-lebih lagi dalam bahasa Melayu yang simple bukan ayat skema persuratan Melayu Melaka, membuatkan hati rasa dekat dengan negara Jepun...."


Rakan BLOGGER yg jadi mangsa TAG: 
1.  Republik Makwe Kintan - Suka tag beliau sebab saje nak suh dia update blog. Lama dah tak update makwe.

2.  Maszull - Puan Maszull ni rajin join segmen dan contest. Peace mama! Join ye.
3.  Ujie Othman - Saje bagi cabaran skit kat Pn Ujie ni. Hehehe..
3.  H.A.T.I - Lya Afrina - Ni tuan punye blog yg selalu saya terjah bile dia update. Join ye Lya. Jgn memalu.
3.  Kesuma Angsana - Blog ni ada banyak petua-petua yang best2.



(2) Syaneis La'Vera :http://hanynysha.blogspot.com/2012/06/award-terjah-maklady-of-month.html
Peserta contest ni, khabarnya diperkenalkan (tag) oleh Cik Beruang. Entry Syaneis membuat ML tersenyum sendiri. Memang menarik utk terus baca... Amat sinonim dgn tajuk blog beliau "setiap detikku indah".. mmg indah hati ML bila berada di blog tambah plak entry yg sempoiiii... wlupn pd mula nya ML suspen gak, ingatkan Syaneis nk lelong lappy ML huhu..cuak reda bila baca dia BERGURAU....hehe [selamat ML] pssssttt...penyokong GERMAN gak ker ;)) ..[high5] huhuhu..
FAV BLOGTERJAH:
◕‿◕Teratak fiQ'Ra◕‿◕
"blog yg cun ..pink2..suka update entry yg menarik selain blogger yang comel "
"blogger yg rajin blogwalking,, suka terjah..suka  komen kat blog rakan2. She's superb & awesome !

Rakan BLOGGER yg Syanie tag pun , klu berminat nk join ... JOM Join Cepat... 
AWARD TERJAH MAKLADY OF THE MONTH( Contest berakhir pd jam 2359- 30 Jun 2012)

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]