WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, June 15, 2012

Bile Jerebu, MakLady kelabu asap ~

Indah BersamaMu - my laling bloggers
Alamak~! Kenapa makLady jdi macm tu?
Alkisahnya ~ Hari ni mcm malas nk wat aktiviti luar. Lagipn nk lepak luar rumah cuaca tak mengizinkan.. Ye laaa...Jerebu melanda ibukota. Bukan JELEBU kat N9 tu ye adik2....

Agak kurang selesa dan selamat pd mrk2 yg kurang sihat. Klu kluar rumah takut ada yg sakit mata, gatal hidung, kulit gatal2, sesak nafas kang nnti ~~ Almaklum laa ...indek udara kurang memuaskan~! Tambah teruk bila cuaca kering tanpa Hujan~! Mungkin sbb Hujan dok wat konsert ntah kat mana, kat sini hujan tak mari...sbb tu kot jerebu.  hahaha...Alahaiiii...! Jgn percaya merepek Maklady ni...[hahaha sekadar ceriakan suasana je ni...


Tapi  yg tak merepek nya : semalam MakLady dgr org sebelah rumah ckp - kat indon tengah giat dorg bakar bukit? Ahhh? apa kena mengena dgn bakar bukit?? 

Oooo baru MakLady teringat - at the time of the year d sana tu , musim bersihkan bukit2 selepas tunai padi bukit. Maka akan ada pembakaran terbuka dan asap2 berkepuk2 terbang ke sini~!!! Maka berlaku la jerebu....

So adik2, abg2, aqq2, anak2 sekalian - Dlm MOOD KEREBU ni, apa kata ikut MakLady terjah blogs yg MakLady suka singgah. Mereka (bloggers terpilih ni) hebat2 belaka. They are awesome people who share their life, experience, thoughts wt others in the very own way. MakLady mmg suka baca blog yg mcm ni. Simple, tpi Padat dgn informasi dan menarik. First time baca pn dah rasa nk FOLLOW !!

Antara bloggers ni, Ada yg MakLady dah jumpa in person. ada yg makLady baca & dgr cerita dari rakan2 terdekat. Ada tu, terjah dgn x sengaja and FALL IN LOVE AT THE FIRST LOOK :)) They are AweSome, Super Talented & Creative People. X rugi kenal dgn mrk & their blog. Learn from the Expert~!
To ALL - THANK YOU SO MUCH :)

Pendekata - makLady ni kira jauh ke laut laaaa laaagiii... nk sampai ke tahap mrk ni. [im a beginner - baru dan x pandai sgt nk tarik minat & trafik ke blog makLady yg x seberapa ni - mohon  tunjukajar~! :)]

CHECK THEM OUT ~!!!  
Pilihan Award MakLady for the Awesome BLOGGERz kali ini adalah :  

http://www.ashrafjalil.com/ - ashraf jalil

http://kupukupukecik.blogspot.com/ - yuyu zulaikha

http://cikepal06.blogspot.com/ - cik epal

http://www.eqbalzack.com/ - eqbal zack

http://peliks.blogspot.com/ - maria elena

http://www.mialiana.com/  - mialiana

http://www.bicaramakdara.com/ - makdara (kezen maklady)

**NANTIKAN Jom Terjah Blog bersama MakLady contest :  Award MakLady Terjah of the Month 

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]