WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Saturday, June 16, 2012

"SEGMEN KIDS AND TOYS JEJARIRUNCING"

Kanak & Toys tak dapat dipisahkan!! Itulah hakikatnya...


Masa zaman kanak kanak ni la, bnyk benda yg mampu merakam 1001 kerenah semulajadi kanak kanak. Masa dorg kanak2 ni la, kita si dewasa atau org tuanya amat teruja. Tiap detik nk capture the MOMENT coz they are juz adorable. Banyak ragam & kelaku kanak-kanak ni yg sering buat kita tersenyum sendiri.


Bak kata Jejariruncing dlm "segmen kids and toys" beliau -  "Kanak kanak ni banyak kerenahnya..."  


Dari mereka bangun sampai la lelap mata, dunia kanak2 penuh dgn tenaga, ragam & telatah. Dunia mreka selalunya berkaitan dgn dunia yang mereka cipta sendiri. Mcm org dewasa, mereka juga tak lari dari dunia imaginasi @ teman bermain. 


Dunia kanak kanak penuh dgn imaginasi, dan KAWAN setia mereka atau "Toys" ini, dah tak dapat dipisahkan. Macam Irama & Lagu!! Ada tu sampai temankan mereka waktu tido, mandi & makan. Klu mereka selesa dgn toys tersebut, mmg sukar plak laa nk pisahkan. Jaga toys mreka mcm nyawa mrk lagaknya!! Tambah2 bila Toys mrk, tergugat atau terancam. Mereka tak teragak2 utk bertindak. Gelagat mereka akan lebih terserlah disitu yer...Huhuhu..tak nak, kena gak bertindak keras atas pihak musuh...


Klu tak caya jom kita intai , ragam & kerenah 2 org  anak buah MakLady yg sempat MakLady rakamkan ....ketika eksiden berebut Toy tercetus....


Anak Buah - Emma
 Pelakun Utama ( 2 years ago...)
Anak Buah - Aqil

Lokasi kejadian: Dirumah Sepupu MakLady

Suasana agak tegang apabila Si Dragon, milik
Aqil telah dibawa kluar date oleh Emma....

Aqil yg sedar bahawa Si Dragon ni dah diamik Emma ,
maka dgn semangat Superman, telah cuba melepaskan
Si Dragon dari diculik oleh Emma....
Emma tak putus asa. Sbb pada dia, si Dragon ni mmg spesis yg
comel tapi ganaz ... hmmmm " i like him and i wanna him"
bentak Emma dengan penuh emosi...
Dengan muka yg tak bersalah Emma berjaya merampas
si Dragon!!  " hoorayyy he's mine~!!"
Aqil? masih dgn sikap gentleman, terus ngalah...
"takpe~! nnti aqil panggil Spiderman, ikat emma..! baru tau.."

END OF STORY : Agil & Emma mmg selalu bertelagah pasal
toys tiap kali dorg jumpa~! Keletah mrk selalu menjdi tarikan
majlis ...almaklumlaa kanak2 bawah umur.. :P
hmmmm kids! toys! mmg tak dpt dipisahkan..
Emma pn dah besar dah.. Tambah lawa n comey...
Takmo ganaz ganaz k :)
Credit dari allbum peribadi MakLady sendiri!!! uhuhuh
Aqil pn dh ENCEM BOY - dh gi nursery & tadika now! 

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]