WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Monday, June 11, 2012

Apa yg PANAS sgt pasal AWARD??

Panas~! Panas~! nye Cuaca sejak 2menjak ni.
 MakLady pn terasa bahangnya ....
Namun apa yg berlaku lately dlm dunia blogging ni,
setanding keHANGATan musim PANAS ini.
Sampaikan sjk dua menjak ni, ramai bloggers yg kePANASan .....!!
Yezzzaaaa..!!  Pasal AWARD yg tak berapa dorg nak WWWOW kan tu .... 

 - PART ONE -
 Apa yg sebenarnya yg HANGAT sgt psal AWARD kali ni???
Pada mulanya MakLady malas la nk amik port psl isu ni. Tapi bila baca tulisan serta komen2 rakan bloggers, terpanggil la jgk MakLady nk share....

Kesah bermula dgn munculnya pertandingan WWWoW!! Ramai bloggers dari bbrapa peringkat umur, kategori turut serta. Mereka teruja sbb penaja pn bukan canang2 org. Hadiah kali ni pn hebat2 belaka... WWWOW la katanya....Saban hari sjk mulanya perasmian, hingga la hari utk berkempen dgn memastikan pengikut blog terus VOTE pemilik blog yg bertanding. Sape yg ramai voters akan terpilih dlm senarai top 50, seterusnya top 10 dan finale akan terpilih sebagai JUARA bg setiap kategori.

Hmmmm. APA LAGI? Show Us your talent!! Show Us who is the best among the best for the year 2012. Pastinya Bloggers yg kreatif, Bloggers yg terhebat, Pastinya Bloggers yg mampu menarik followers yg beribu ribu lemon... Pasti yg WWWOW dimata juri..... Atleast itulah matlamat pertandingan ini dibuat sbb mrk nk cari bloggers yg kreatif, yg popular, yg beridealogi, yg berwawasan tanpa mengira warna kulit dan agama. 
Oleh yg demikian, bloggers yakin dgn penganjur utk terus berpeluang memberi persembahan yg menarik utk bakal diadili oleh pihak juri nanti. 


Ada tu, dgn cemerlang skali mempromosikan pihak penaja & penganjur FREE OF CHARGE!! dlm blog2 mrk. Untung Penaja & Organiser kennn... Ini la komitmen org KITA - bloggers org MELAYU mmg sempoiiiii mmg sanggup berkorban apa saja. Tmbh lgi, MALAY bloggers yg mmg hebat dan femes dlm aliran masing2 nekad bertanding demi minat & komitmen. Xkira siang malam pagi petang, mrk ALL OUT memastikan entry mrk diVOTE setiap hari setiap masa. Almaklumlaaa..bukan senang nak menang hadiah lumayan. Berbalaoi klu MENANG beb~!! hehehe


Dgn semangat yg berkobar2, bloggers yg terdiri dr org Melayu ni tadi, tekun utk melayakkan diri ke pusingan seterusnya. Siap promote sana sini. Kempen ngalah nk jadi wakil rakyat. Klu MakLady nk senaraikan usaha & persembahan oleh bloggers yg amik bahagian mmg x cukup muka blog ni nk gambarkan. Pendekkata, rata2 bloggers yg bertanding, akan bersungguh2 pamerkan semangat utk jadi JUARA !! Kira apa sj yg termampu dilakukan utk sama2 layak berada dlm senarai Top 10. What a joke~! Tpi Xsangkan plak akhirnya segala usaha hanya tinggal usaha. Bukan itu yg diambik kira rupanya. Namun segala kategori telah dimenangi oleh kaum majoriti yg hadir pd malam tu. sape lagi klu bukan cha ya num aliff.... [standard la bila organiser & penaja ramai Cha ya Nun Aliff]


Wlaupn Hebat nya dan WWWOW usaha dan komitmen yg diberi tapi apa kan daya....!! Hebat lagi usaha para speaker & panel dlm menentukan tempat dlm senarai top 5. Xpayah susah2 utk wat semua2 ni. Lainla, org KITA ....ye dok? Mcm2 syarat dan aturannya. Nak kena pastikan blog mengikut citarasa juri. Klu join kategori Kay Po - kena la blog kita tu ala2 MAKJENAB atau KakJoyah maupn MinahPropa... Klu join kategori Best Blogger of the Year kenalah, ada ciri2 mcm Blog ko yg terbaik & menjadi contoh pd yang lain..... ! MakLady rasa mcm nk demam klu sebut pasal DiGi WWWOW Award.  [Maaf - bukan niat utk timbul kan isu KAUM di sini. TAPI ini adalah hakikatnya tentang org kita - dan semangat berjuang yg jitu tak perlu dipertikaikan. Mana ada bangsa lain yg RAJIN berkempen dlm pertandingan AWARD kali ni, KALAU  ADE PN , x lah sampai ke tahap yg ALL OUT~!! mcm org KITA!!] Kelass ko makAyu.....


Woowww ko matDiGi!!! mmg terbaeeeekkkk...
Digi Wwwow Awards
DiGi Oh DiGi!! Nanti kita sambung lagiiii.... 
[nantikan sambungan episod seterusnya : entry PANAS & HANGAT ke Award tu...?? ] 


Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]