WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, June 22, 2012

$14 Millions Richer.. by 30

HAPPY BIRTHDAY 
Prince William, Duke of Cambridge
William Arthur Philip Louis Windsor
was born on June 21, 1982, 
at St. Mary's Hospital, 
Paddington, west London. 
As a search-and-rescue pilot and a British royal,
Prince William's 30th birthday wish

 may very well be clear skies, a calm sea.


Prince William dah capai usia 30 tahun pd hari ni.  Duke of Cambridge kini, dilapurkan lebih kaya dr semalam, (baginda sblm ni pn dah kaya raya dah...). Tapi hari ni, kekayaan ini bertambah $14 juta~! yezzaaa.... jumlah wang yg dianggap sangat LUMAYAN bgi rakyat biasa mcm MakLady ni. WOW...juz imagine, nk wat apa dgn duit byk tu? Klu MakLady, kasi $1 million pn dah memadai. Bgi Prince William, jumlah tu tak penting, tapi apa yg penting adalah wang tersebut dr peninggalan BONDA tersayang. Ini bermakna BUKAN baginda boleh belanjakan wang peninggalan bonda dgn sewenang-wenangnya. Wlupn  dah layak utk terima wang HADIAH HARIJADI, baginda terpaksa memikul tanggungjawap yg besar utk membelanjakan harta peninggalan bonda dgn sebaik-baiknya.  
Being the Next Future King to England, bukan calang2 tugas! Bnyk belanja nnti. Klu harta yg bernilai $14 juta boleh buat mcm-mcm.  Pada pd pandangan MakLady, baginda mungkin membelanjakan harta BONDA Diana ini, ke arah KEBAJIKAN. Sbb setahu MakLady, Puteri Diana semasa hayat beliau, amat kasihkan putera-putera baginda.  Segala harta beliau telah diwasiatkan agar diberikan 50% -50% kpd mereka apabila keduanya berusia 30tahun. Seperti seorang ibu - she wanted to give the WORLD, and she did!! She gave them the love she venture into. With that, they will treasure for the rest of their life.




Image: William And Diana New Zealand
Kasih Ibu Hingga Ke Syurga
Puteri Diana dari mula hingga akhir hayat nya, giat berkhidmat utk masyarakat. Sikap penyayang Puteri Diana yg berjiwa rakyat ini juga, turut diwarisi oleh Prince William. Skrg ni pn baginda, dah mula berbakti kpd rakyat jelata, seperti yang diharapkan oleh Bondanya. Rasanya, itulah impian Puteri Diana utk mengagihkan kekayaan yg diperoleh sepanjang menjadi  Puteri Diana ,  kepada kedua PUTERA agar mampu berkongsi ke arah jalan kebajikan. . Ye la Uolz, x luak kot..duit yg ada! Mudah-mudahan dpt juga Prince William teruskan aktiviti yg ditinggalkan oleh BONDA tercinta, Puteri Diana.  Inilah dia - Rezeki Putera yg dilahirkan pada hari ini, 30tahun lalu,  pewar Kerabat British serta Putera Raja yg berBondakan "Princess Diana".


who was killed in a car accident in 1997, entrusted her estate—estimated to be worth more than £20 million—to William and his brother, Prince Harry.

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]