WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Monday, February 20, 2012

TerJawab Sudah...

AL FATIHAH... 
Kini terjawap sudah segala teka teki dan turutan khabar angin yg bertiup sehari 2 sejak berita mengenai kembalinya seorang artis veteran yang terlantar sakit di IJN. Bukan saja berita kematian beliau, malah sebelum ni pn ada bbrapa artis yang masih dipanjangkan usia, TELAH DIKHABARKAN meninggal dunia oleh mulut2 yg tak berinsuran ni.

Apa pn segala yang berlaku adalah ketentuan ILAHI terhadap hambaNya.. Jodoh Pertemuan, Ajal Maut adalah RAHSIA ALLAH. Bak katak org kita, KALAU BELUM MASANYA, insyaALLAH panjang umur!... Org tua2 ada cakap, klu ada org kata si polan tu dh meninggal sedangkan dia masih sihat waafiat, bermakna, panjang umur gak! Penah dengar kan ungkapn mcm ni....???

Ssungguhnya kita hanya mampu redha. Mcm tu gak ler, bila petang tadi MakLady dpt berita....lalu tersentak dan hampir tidak mempercayai khabar yg disampaikan. Betul ke ni? Atau Gossip Liar lagi ke ni? Bila saja habis membaca tulisan dari status FB dan mencari punca berita itu, Maka dengan sepontan terucap, : Innalillahirajiunnn....: Akhirnya, terjawap sudah segala khabaran. Apa yg sedihnya, berita yang awalnya skadar khabar2 angin telah menjadi kenyataan.  ....

YA, mmg benar! Ini bukan khabar angin lagi.... Penyanyi yg bersuara lunak dan artis veteran Latiff Ibrahim, 61 menghembuskan nafas terakhirnya di Hospital IJN, jam 6.05 petang tadi akibat implikasi dan serangan jantung. Abang kesayangan penyanyi Dato' Khatijah Ibrahim dan adik kepada seniwati veteran Sophia Ibrahim ini, telah dimasukkan ke hospital sejak Disember tahun lalu akibat serangan jantung. Ini merupakan serangan jantung kali ke dua sejak arwah menjalani pembedahan jantung 12 tahun dahulu. Dan dengan janji ALLAH, beliau kembali menemui Nya. Sekali gus. kita semua kehilangan sebutir lagi bintang dlm dunia hiburan....Alfatihah...
http://mstar.com.my/archives/2011/12/21/mstar_hiburan/Latiff%20Ibrahim.jpg
Difahamkan jenayah allahyarham akan dibawa pulang ke rumah nya di AU3 Taman Keramat. Adik bradik, sanak saudara, sahabat handai, kaum kerabat artis baru dan lama telah pn brkumpul di perkarangan rumah allahyarham sejak berita sedih ini diketahui. Buat keluarga terdekat allahyarham, salam TAKZIAH disampaikan, agar bnyk2 bersabar dgn ketentuan ALLAH. Sama2 la kita berdoa serta bersedekahkah AL-FATIHAH ke atas roh allahyarham semoga diletakkan bersama2 org2 yang beriman.  
Amin..amin rabbilalamin...

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]