WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Tuesday, February 21, 2012

Giler Punya Cerita...

Semasa bercuti kat JB aritu, mcm2 hal yg berlaku. Ada yg Xbest, x kurang plak cerita yg GILER best!! Klu baca balik my entry seblum ni, pasti tau apa yg MakLady maksudkan. Sbenarnya, hal sebegini, lazim berlaku masa kita pegi bercuti. Pasti ada pengalaman pahit manis. Xkira la kat mana pn. Namun rasanya, pengalaman atau hal2 yg manis lebih byk dikumpul. Tul x?

Mcm tu gak, dgn MakLady masa kat JB! Haaa.. Kira "kisah" ni, mmg susah nk lupa. Bukan sbb sesat! Bukan sbb masa yg singkat....tpi dlm bnyk2 hal yg berlaku ada satu ni... MakLady payah nk lupa~~ klu ingat balik for sure gelak balik...ha.ha.ha.ha..

CERITA DIA MACAM NI...
MakLady & sis berjalan2 kat pekan Johor Bahru. Ktorg singgah kat satu kedai Handphone ni. Niat hati nk survey hphone. Kat counter, ktorg duduk sambil belek2 handphone. Ttiba sorg wanita yg tak terurus dgn rambut yg ala2 baru bangun tido - straight tuju ke arah kami. TERKEJUT Mak!! tpi cuba act CooL... Seram beb! Muka ppuan tu a bit scary to look at...I turned my body toward my sis and mula rapatkan diri. Dlm keadaan semi panic, I sempat bisik kat my sis suruh jaga beg dia. Dgn pantas my sis peluk her handbeg dan pusingkan badan dia kearah kaunter smula. Bila si perempuan tu tengok my sis tak layan dia.... She turned to me~!..Oh dearrrr....

Masih lagi menangis teresak2. Serious! sampai hingus terkluar beb... Masa tu ktorg buat2 cool padahal dlm hati CUAK GILER!! Dia rapat sambil menghulur tangan...terpancul ayat, " Minta duit! Tak makan dari semalam. Laparrr..." sambil menangis2!! [ Rasanya klu ROSYAM NOOR tengok sure amik minah ni berlakun!] Seriousssss....Watak ppuan giler kot~!! yessss...Rupanya dia ni mmg TAK BETUL. Tengok je rupa, pakaian pn dah tau. So MakLady pn, dengan rasa seram sejuk pn cuba berpaling. Baru nak gerakkan kerusi bulat ke arah counter smula, tiba2.....

"Toooiinnggggggg".... [agaknya mcm tu kot bunyi ni.....hehehe] "Addooooiiiii...." tersentak MakLady !! 


Dengan terpia2, MakLady terdengan my sis jerit, " Woooiiiiiii...." kearah ppuan giler tu!! 


Dan MakLady nampak dia bergegas kluar dari kedai tu. Trus berlalu sambil apa ntah sumpah seranah dia .... 
Mak Aiiii..sakit nya~!! sambil MakLady memegang kepala. My sis turut urut2 kepala MakLady sambil memastikan takde apa2. I was still blurrr but syukur tak luka cuma bengkak skit...ACTUALLY WHAT HAPPENED???.... Nak tau gak? hmmm Uolz nak tau apa jadi ??? 
hmmm...Cer teka??

... cerita ni blum tamat. Ada lagi yg berlaku lepas tu..
* Nnti MakLady sambung crite k...nk tgk cerita Vanilla Coklat jap~  ..sambil2 tu korg cuba bayangkan dan teka apa yg berlaku....*

BE RIGHT BACK....;)

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]