WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Wednesday, February 22, 2012

Giler Punya SeweL (sambungan)



Seperti yg ML janji.. 
ini dia sambungan kpd storymory ML kat entry "giler punya cerita"

Klu korg ingat ...masa kejadian yg ML "Blurr" kejap tu kan....
akibat satu dentuman kat kepala, sakit seketika dibuatnya
sbb nya....???
korg mesti dh teka kan... apa sebenar nya berlaku...

YEZZAAA...
MAKLADY diketuknya....
haha haha haha....

yeeerrrr...kena ketuk dgn payung~!! hokeeyyy

klu di ingatkan balik mmg lucu tapi SAKIT tuuuu....
hehe hehe hehe...dlm sakit2 tu pn masih leh gelak....
korg bayangkan laaa....tak semena2 kena ketuk sbb ...
si minah yg sewel tdi telah naik angin sbb kami tak kasi dia duit...

SEMUA ni kerana tak kasi duit bila diminta.....
Sikit Punya Gilerrrrr...

Tapi giler lagi bila ML crite kan terus ...
cer relax..and terus membaca...

Oklaa kita sambung ~
Kena ketuk dgn payung ~ tu masih sakit
tapi ML slamber je...lupa kan seketika sakit
sbb dari semalam nya mcm2 hal jadi..so ape la sangat
klu kena ketuk dgn org yg tak betul ni???
(dlm hati...mcm xde org lain yg lebih malang dari ML kennnn)

Setiba di bilik kami pn berkemas sbb time to check out dah nk hampir.
Terus turun ke lobi utk ke counter...
Bila saja menyerahkan kunci. ttiba mata kami terpandang ke luar..
DIA MAI LAGI.... ucap my sis..
alamak~!!! dia masuk ke lobi hotel..
dia pandang kami, tapi terus ke arah kaunter.
Nasib baik dia tak perasan ML & sis....
Kami tercegat kat situ sambil perhatikan dari jarak jauh..

Dengan selamber mcm sebelumnya dia terus menuju ke kaunter,
"Minta duit! Tak makan dari semalam. Laparrr..." 
seringgit 2ringgit pn bleh...Lapar niii.... 
*aksi yg sama dilihat sekitar sejam lalu....*


Masa tu, MakLady berpandang2 dgn my sis...
sambil tersenyum sesama kami...
Macam penah dgr je ...hehehe...
sama je dialog dia..kata hati ML masa tu..
Mmg kenal sgt dgn gelagat dia tu~!

Kami berdua masih di tepi kaunter bila nmpk dia dok
standby hoping that the clerk nk kasi duit~!!
Dalam hati ML dok bertanya2 lagi...
"issskk klu bbudak2 ni tak kasi duit mau jap lagi ada yg kena ketuk dgn payung~!"
hhhhhmmm sangkaan ML melesit.

Budak2 cashier kat kaunter tu, terus bagi RM2
kat minah sewel tu....
(yelaaa minah sewel mana lagiii..???)
~boleh plak kami jumpa semula dia ni, kat lobby hotel)
what a small world...ehhh sorry JB, after all :)

But Gyuyzz....THAT's not the end of her...(and her gelagat )
Sebelum dia beredar...selepas duit RM2 ada dlm tangan
boleh plak dia menoleh ke arah ML yg berdiri tercegat kat sebelah kaunter ....
dan dengan muka yg tak bersalah n selamber.....

leh plak cakap, sambil menuding jari telunjuk kearah MAKLADY!!!
" Nanti CLAIM kat dia yer......"

OMG!! uolz juz imagine that..~!!! she did THAT???
she asked the cashier to claim the RM2 kat MakLady??
(ternganga kitorg kat situ sambil tengok aksi si Giler Punya Sewel...
tinggalkan lobi.....)

Terus kami beradik tergelak sama dgn budak2 kat hotel tu skali...
he he he... Sewellllll....he he he
What a trip to remember.... JB oh JB..!!

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]