WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, February 9, 2012

My Bad Day Or What...??

Masih lagi di hari Sabtu : 
Tarikh : 6hb Feb 2012 
Lokasi : Sekitar Johor Bahru
Sekitar jam 5.00ptg


NOW we are on our way to JB.. Paling tepat nk menghala ke Larkin. Frankly, MakLady dah lama tak sampai ke JB ni. Serious dah nk dekat 5 tahun. So rasa BLURR yg amat sgt bila je sampai kat JB. My mistake that day was - MakLady tak masuk highway Skudai - JB. Org kata lagi senang klu nk gi JB...

Well..masa kami sampai pintu masuk JB - jalan2 dan bangunan yg sedia ada mcm familiar to me. Tempat2 yg dilalui pn mcm penah dengar dan penah nampak sebelum ni.. Namun bila je sampai JB, lagi blurr..sbb..semua dh berubah. Tempat or jalan2 yg penah MakLady lawati dulu, DAH LAIN!! Oh dear, lama sungguh rasanya duduk kat KL sampaikan JB membangun pn tak perasan!!! amik ko MakLady..sampai sesat2 ....okeyyy

Yerrrr...MakLady SESAT LAGI.. kali ni, bukan sesat x jumpa JOHOR BAHRU ..Masalahnya skrg ni, dah tawaf 2 - 3 kali pekan JB ni ..tapi dari tadi tak tau mana pergi nya LARKIN...bleh?? Alahaiii sampai naik pening kepala dibuatnya mencari tunjukarah LARKIN!! Ditambah plak dgn keadaan jalan yg sesak. Worst lagi..bila my sis pn mcm I. Totally blurr pasal jalan2 kat JB. Dengan kereta2 dari semua arah bergerak dlm satu masa, it was so tiring!!!... 
Call anak sedara yg dh lama menunggu ni, dah naik bengit telinga rasanya. Padahal, bukan jauh mana Larkin ni dgn pekan JB cuma pd org yg dh lama tak ke sana, pasti easily get confius.....Frankly, kita akan jumpa Larkin dulu bru JB. But what on earth did happened to me that day!! My bad day?? uwaaaaa.... i nyaris breakdown tau....

Mana idaknya. Dah la satu hari perjalanan [dari KL - Air Hitam - JB]..then SESAT plak tu! Pelan asal, nk lepak hotel. Mandi manda dan rehat dulu seblum kluar smula for dinner @ Larkin. Memandangkan tak tau mana arah tempat yg dituju, ditambah plak dgn traffic yg sesak masa tu. Kami nekad utk dinner sahaja dahulu baru balik ke bilik hotel. Alhamdulillah setelah tersesat yang membawa kepada MOOD yg agak kureng tika itu, kami akhirnya berjumpa dengan LARKIN. Menurut kawan2 yg penah ke JB mmg susah nk jumpa signboard tulis "LARKIN" cuma klu ada pun dia taruk "Komplek Pengangkutan Awam Larkin" ...
Mana la MakLady tau...!! klu tau dah lama dah jumpa!! hehehe.. Jus imagine sbb nk cari LARKIN yg takde signboard or petanda jalan , kami telah jelajah satu JOHOR BAHRU. Hampir2 nak ke Gelang Patah! dan tawaf Pasir Gudang - Johor Bahru.  
 Juz imagine how frustrated to learn that being in JB remind me of KL. I do miss KL afterall!! But one thing for sure, MakLady saluted JOHOR BAHRU sbb highway near Danga Bay tu - Superb! Canggih! Marvelless Hebat pembinaan yg berjuta2 RINGGIT dibelanjakan utk kemudahan rakyat. Tak heran la JB sehebat KL dgn pengunjung yg berganda setiap hujung minggu. Every weekends bukan saja org kita ada, org Singapore yg mmg suka masuk sana. I was surprised to see the NEW JOHOR. Tak lupa its JB CENTRAL... setanding KL Sentral. Tu blum lagi bercerita pasal highway2 yg sedia ada d sana. So plssss...next visit do have your map maupun GPS or upload Gamming dlm hp...!! Or Else <- confirm bleh SESAT!! 


*pendekata - topik hari pertama di JB adalah SESAT sbb bnyk jalan2 baru dan highway baru2 dia mmg canggih dan my lesson of the day - make sure ada bawa bersama GPS or Gamming or PaPaGo!!*

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]