WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, February 10, 2012

Kisah Semalam @ JB

Hari Sabtu ( 6hb Feb, 2012) - Malam
Malam pertama @ JB bersama my sis mmg ssuatu yg tak mungkin dilupakan. Dari mula sampai hingga la kami melelapkan mata mmg ssuatu yg tak penah kami alami. Selain dr pengalaman SESAT tu, ada manis juga akhirnya yg kami kecapi.

Dengan pertolongan kawan2, kami dpt juga bermalam di hotel di tengah2 pekan JB. Bukan apa, senang skit klu nk gi pasar malam. Pasar Malam kat situ, dorg panggil Pasar Karat. Mcmne pasar tu dpt nama Karat, MakLady pn tak tau nk jawap. Maybe masa dlu2, ramai saudagar BERLIAN atau tokey besi buruk menjual di kawasan tu kot. ;)) [nnti kita siasat yer..mcmne dpt nama Pasar Karat..]

Klu sape yg tak penah pegi Pasar Karat ni, well..klu di KL ni, it juz like our UPTOWN or DOWNTOWN Nite Market. Cuma apa yg menariknya, ada peniaga2 di kaki lima menjual barangan mrk. Xperlu ada kemah bebagai pn. Dah mcam pasar lambak!! Macam2 ada jual kat sana. Tu yg seronoknya...Hanya a walking distant from the hotel.

Atleast dgn apa yg berlaku, dapat gak kami rehat dgn selesa di hotel di tengah2 bandar JB. Mmg pengalaman baru for my sis. We enjoyed spending time together jalan2 di bandar JB malam tu selepas mandi manda n berehat. Rasa mcm tourist luar..hehehe..apa idaknya, selain dari melepak kat bilik bercerita kesah silam kami juga seronok bersiar2 sekitar JB dgn bantuan my LadyViva.

Pengusaha Makanan Steamboat @ Medan Steamboat
Pada masa kmi kluar tu, jalan pn dh lengah skit. Tak macam waktu awal2 tiba tdi. Sambil menikmati keindahan JB, dpt gak kami menjamu selera di tepi Dataran Bandaraya Johor Bahru. Kat sana famous dgn tmpt makan "Medan Steamboat Luton Van". Penjaja berlori yg rata2 penduduk tempatan menjual berbagai makanan laut (steamboat) disamping minuman panas & sejuk. Kat sana pun ada yg jual Mee Rebus Johor, Satay, Tauhu Bakar, kerang bakar. Lepas makan (supper) kami round lagi sampai ke Pantai Lido. But the place skrg dah lain. Mmg masa kami lalu tu, ramai org ,,, kereta parked kat tepi2 jalan mmg bnyk~! Terasa mcm berada kat Gurney Drive Penang plak. Wlupn kami tak berhenti kat situ tapi sudah cukup melihatkan keindahan lampu2 dari seberang.. negara jiran - SINGAPORE!!

Danga Bay jpg1From there we drive ke Danga Bay. Satu lagi pengalaman yg menarik. Cuma apa yg dpt dilihat tempat dia mmg luas mata memandang. CANTIK dgn lampu2..suasana malam dgn angin sepoi2 bertiup mengasyikkan. hmmm... what a night to remember...;)) Thank JB for having us.. and goodnite ~ we are damn tired. we need our sleep...... (@_@) <---mata dh kuyu dah.... GOODNITE!!
Click to view full size imageClick to view full size image
*kita sambung esok - ada cerita lagi BEST yg pasti membuat lawatan ke JB MakLady kekal KELAKAR dlm sejarah hidup MakLady.... Stay with My Dear Lady k .muaaahxx **

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]