WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Wednesday, February 8, 2012

Play Safe..Get Lost~!!

Seperti yang dijanjikan. MakLady nk sambung bercoleteh pasal my trip ke Johor tempohari. Pasti korg tak sabar nk tau kan...? 


Mula2...
MakLady nk start dgn cerita SESAT! Yezzaaaa...We're LOST from the start. Tak tau la samada,  it was my bad Day or My Bad Luck ...hahaha...

Cer Crite! Cer Crite! MakLady....
haaaiii nk tau gak? Ok laaaaa.....

Pada hari kejadian.......Sabtu 4hb Feb 2012 - lebih kurang jam 3ptg
Selepas je kami lunch, my sis & I yg awal2 tdi dh excited utk turut bersama ke JB, bertolak dari AirHitam jam 3ptg. Sejam lewat dr jadual asal. Bila di atas highway hala JB, I noticed that my LadyViva dah susut tenaga. Perlu diisi jika tak mau kehausan di JB nnti. Well bukan xleh isi kat JB tapi takut tak jumpa plak station kat tengah2 pekan JB. [yeelaaa.. i ni bukan pakar jalan2 kat JB tu...] So kononnya " to PLAY SAFE", baik isi skrg!! fikir hati... So the nearest station will be in KEMPAS. Sambil bbual dgn my sis, pandu terus exit ke pekan Kempas!! MakLady dgn konfiden nya....

It's Your RoadSetibanya di pekan Kempas, setelah menunai hajat, MakLady pn called my nephew, who stays in Larkin. Asked him to meet us for dinner. Frankly, I cant wait to be in JB sbb dh lama sgt tak ke sana. Terbayang2 yg both of us are gonna have FUN during the SISTER's DAY OUT...MakLady sambil driving mmg suka dgr lagu. Seronok kannnn...But hari tu My sister asyik bercerita dan dia jdi peneman MakLady. Teruja sangat utk spend time together seperti yg kami rancangkan selama ni. Hope to capture these journey as a pleasant one!! MakLady terus berangan2....


Masa kat sana nnti, we are gonna have a nite ride along the Tebrau. Gi lepak kat tepi pantai Lido. Jalan2 kat pasar malam kat pekan ....hmmm smua tu dlm kotak MakLady. So excited. MakLady dah lama tak jejak kaki ke JB. Tpi the last visit tu mcm masih kekal dlm ingatan MakLady..[fikir MakLady....hehehe] Mcm2 plan yg dicadangkan ...Kira ade masa utk kami catching up while lepak2 sambil jalan2 kat JB seblum cari hotel n berehat~! Pelan baik punyaaaa...  


TAPI bak kata org... Kita Hanya Merancang...
Unfortunately, the FUN was cut short the moment we realised, we didnt made our way towards the highway. [Yess..masih di Kempas lagi..... hahaha] Nak tau apa jadi??? Kami SESAT sampaikan tak jumpa jalan nk naik HWAY smula!!. Can u imagine that? Mayb sedang rancak bbual x perasan signboard nk EXIT ke highway yg mula2 kami sampai ke Kempas tdi. Alkisahnya...setelah kami hampir sesat ke arah jalan ke ntah mana2, kami akhirnya berjaya patah balik ke arah KEMPAS smula. OH DEAR..mcm mary-go-round. Akhirnya kami amik masa hampir setengah jam utk cari jalan ke KEMPAS!!!..hahahaha.. lawak giler bila pikirkan apa org Johor kata klu baca entry ni....hahahaha...[sebenarnya masa tu pun dh rasa mcm hampa skit sbb tanya org pn ..ada yg mcm blurr, apa ntah lagi kami~!!] 


Paling Blurr bila MakLady berhenti bertanya kat stesyen minyak, ada 2 org mamat ni on a bike, I stopped them masa dorg tgh nk isi minyak. Dengan manis muka, MakLady bertanya, " Assalamualaikum adik! Leh tanya skit? Mcm mana nk kluar ke Highway dari sini? Kami nk ke JB ni.." I asked for direction....and to my surprise when I heard the guy answered! I turned to my sister who was sitting beside me. She looked at me, SMILING and turned her face away. Cepat2 MakLady fokus ke bbudak tadi.One of them was still trying to help us by giving me the direction. I buat muka FAHAM even I sendiri kurang faham! and said TERIMAKASIH atas kesudian mrk membantu. I drove away and a moment later, my sister bukak gelak dia yg ditahan2 dari tadi and I pn gelak sama ..hahaha C'mon la beb give us a break....What a small world...hahahahaha



We moved on. Masih tak mudah putus asa, finally we managed to find the way. [after an hour pusing2 mcm org hilang di hutan batu.....] After asking another couple (penjual goreng pisang) ...baru la kami temui jalan kluar utk ke Highway menghala ke JB..] 

"SyukurAlhamdulillah ~ dah ade atas Highway dah ni...Hurray~!! jap lagi sampai la kat JB." Hati mula ceria wlpn tadi rasa mcm malu gak ler sbb bleh sesat wlpn dlm pekan Kempas!! Ni semua pasal nk isi minyak utk my LadyViva.  OKLA our next Destination - Rumah Keluarga & Anggota Kastam Di Raja yg terletak di Larkin... 


* Cerita ni belum habis lagi ...!! Wait till Uolz dgr cerita seterusnya mcmana kami tak jumpa LARKIN sedangkan lalu pegi balik berulang kali..... tunggguuuuuuuuu.... hahahaha KELAKAR bila ingat2 balik...*

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]