WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Tuesday, February 7, 2012

Misi ke Selatan ~ Berjaya~!!

Dari penghujung tahun lagi. MakLady bercadang nk gi Johor. Khususnya utk melawat my sis kat sana. Almaklumlaa dah lama tak jumpa. Tambah plk dh lama gak x amik cuti berjalan2.

So setelah prepare apa yg ptut, dan nekad yg kuat ( sebb selalu je plan x menjadi...) MakLady berangkat ke selatan sepagi 10am., SABTU, 4hb Feb 2012 (bukan sesudah suboh hokeyy...) Actually bnyk je plan2 yg dh diatur utk my trip kali ni. Bermula dgn singgah utk fetch my sis, singgah melaka (bersama Yati arwah Roslan), nk lawat kluarga, nk p lepak2 kat JB, nk shopping, nk makan tepi pantai Lido (ade ke lagi tmpt tu), nk temui rakan2 lama, nk lepak sembang, gossip2 - semua dh ada dlm senarai aktiviti kali ni.... jeng3..so Xcited~!!!la

Perjalanan agak smooth sbb kenderaan pn tak sibuk. Mungkin pagi Sabtu org dh ada kat destinasi mrk. Almaklumla kali ni long weekend. Perjalanan dgn cuaca mmg best. So direct je, cuma berhenti rehat kat Ayer Keroh isi minyak. Then teruskan journey. Hingga la sampai d Air Hitam jam 1.30tghari. Pekan yg familiar jgk la wlpn dah bertahun2 tak sampai. Cuma sedikit perubahan fizikal yg mana terdapat bangunan baru juz after the tol. Ada KFC, ada kedai jual pasu2, perhiasan perkahwinan. Mcm ala2 Nilai 2 cuma small skill... Mmg best la klu shopping kat sni sbb murah skit. Memandangkan panas dan lapar, kami terus je ke rumah my sister. Jumpa the family and had lunch @ pekan. Im not sure where the place but waktu tu perut masih kenyang ...(during the driving i had my cereal biscuits...and plain water) So bila lunch time hanya mampu makan skit je. The ayam goreng ala2 rendang was superb. Nk makan sayur dh habis so we all ate the same dishes. Sronok gak dpt jumpa my sister and my nieces. We had a quick chat b4 proceed to Johor Bahru....

Yezzaaa... JOHOR BAHRU here I come...... !!
(do join me in my next entry pasal my bad Xperience ....during my stay in JB....tunggguuuuu...)

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]