WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Wednesday, October 12, 2011

SKANDAL : Salah Sape?

WOWWW... panas! panas! topik kita hari ni.....
almaklum laa skrg ni musim panas ! tapi jgn lupa ~ ku sangka panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengahari.... (bagus la tu. sejuk skitttt.....ye tak?)

Sblm MakLady sambung dari entry MakLady seblm ni, elokla MakLady terangkan situasi yg berkait ~ Bukan nk aibkan sape2 tapi nk story kesah benar  ~ nothing but the truth~ (bgi korg yg terlepas baca, sila klik link utk baca entry berkait...) cerita skandal ~ 


PERINGATAN: Segala cerita dibwh ni telah diubah jalan cerita agar tiada dakwaan konon ada plak kena mengena dgn kisah hidup mrk2 yg masih berskandal, maupn yg masih hidup maupn dah meninggal.  KALAU ada pn, ianya secara kebetulan...Namun situasi & pengajarannya adalah satu matlamat...Hanya sekadar crita2 utk jadikan tauladan [harap maklum]


FYI, MakLady mmg kenal dgn wife si Doc, bf kwn MakLady ni. Bukan la cium2 mulut tapi kenal gak ler...secara kasar. Frankly, wife Doc ni mmg jenis yg pentingkan  kerjaya!  tanggungjawab pada keluarga jatuh no.dua or tiga!  Bukan dia tak sayang cuma kurang perihatin. Masa blajar dulu mmg Ulat buku. Kira bercita2 tinggi. Pendek crite, Career come first!! Klu tanya MakLady ~ dgn apa yg diceritakan....LOGIKnya perasaan kasih syg suami tercalar dgn sikap 'dingin' isteri. Maybe she pikir tanggungjawap pd karier lebih menjamin kebahagian seisi keluarga kot..... Well....????


...Masing2 pegang jawatan yg tak kurang hebat~ Jadi maybe she ingat, tak perlu la nk spent time pikir psl "hubungan"? Tanpa disedari, sang suami rasa terabai, rasa kosong, rasa sunyi, rasa...mcm2 laaaa.....Yg merana adalah suami. Merana makan hati. Hari2 memedam rasa. Nk tegur mmg taklah... Nk biarkan makin menanah. Bak kata : Nak luah mati mak, nk telan mati bapak. Atau yg paling teruk, takut si suami dicop Dayus plak!! Mcmmana...??? mana silapnya ?? 
So NOW, NAK SALAH SAPE??? 
stock vector : Lady-boss.
pic from encik google..

ISTERI??... Si isteri org kuat di jabatan. Kira bz memanjang. Tanggungjawab makan minum suami kurang diuruskan. Status boleh dijadikan alasan utk tiada masa utk suami? Tak cukup dgn tu, sikap "isteri lebih power" dari sang suami ~ Power bukan mcm superwoman tapi ala "im the big boss" hingga ke rumah! 
Ini dah jadi lazim kerenah org tino ni klu punya pangkat or income lebih dari suami .... akhirnya besar kepala. Lama kelamaan tak de rasa hormat. Tak kenal mana satu ketua di pejabat, yg mana satu ketua kat umah....

NAK SALAHKAN SUAMI??... 
Sang doc ni secara ringkas MakLady tgk. OK je. Lelaki yg caring, loving & simple. Cuma dr segi diri agak terabai sbb "Ada isteri tapi mcm takde isteri. Ada org umah mcm tak berumah" Punca dr sang isteri yg lupa tanggungjawab. Atas alpha isteri tadi, maka si Doc kiranya mringankan pening kepala dan kosong jiwa dgn hadirnya si kwn makLady ni. 
gambar hiasan - ikhsan dr filem Queen Control
Cuba fikir...bila sang suami ni tdi dh mula pasang mata & hati ~ maka luas terbuka demi menagih kasih sayang yg diidam2kan. Ade plak yg sudi "memberi" perhatian , (suami) ni pun, apa lagi laaa...mudah la tertarik mcm magnet. Ibarat org ngantuk disurung bantal. Mcm disuruh tido2 plak kennn.. .Tambah plak kawan MakLady ni mmg mampu memberi kasih sayang seperti yg diharapkan. Mampu mengisi kekosongan di jiwa. Berkongsi meluah perasaan. Lambat laun hati terpaut, lantas jiwa pun bersatu dan bermulanya bab baru dlm hubungan "gelap" ni.   

Pelik tapi benar! Hakikat nya mmg ada ramai lagi kat luar sana yg serupa tapi tak sama mcm mereka ni. 
Pada mrk, MakLady ckp tadi, "setiap masalah ada punca dan setiap punca pasti ada penyelesaian." Masalahnya ,.. 

Mampu ke "teman tapi mesra ni" memberi 1001 kebahagian yg abadi? Selesai ke masalah yg ade? Perlu ke kluar dari kancah mslh yg sedia ada dgn mengundang masalah baru? Hmmmm....sendiri buat sendiri tanggung! Hanya mereka yg melalui dpt menjawapnya....

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]