WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Wednesday, October 12, 2011

skandal selesai masalah???

Jika ANDA ada masalah ~ sepatutnya selesaikan. BUKAN tambah lagi masalah dgn libatkan masalah baru dgn berSKANDAL?? 
[Hmmm...cam serious je status kat atas tu?? ]


Sbenarnya MakLady terpanggil utk share this amazing true story..
[based on True Story of Kawan MakLady ~ hubungan beliau dgn kekasih yg telah berumah tapi tak bertangga....] camner tu???

alahaiii .. bukan MakLady nk gossip2 psl mrk ni... OHH TIDAK!! skadar sama2 pikirkan baik buruknya tindakan diambil...?? mungkin boleh buat sempadan ... 

PERINGATAN: Segala cerita dibwh ni telah diubah jalan cerita agar tiada dakwaan konon ada plak kena mengena dgn kisah hidup mrk2 yg masih berskandal, maupn yg masih hidup maupn dah meninggal.  KALAU ada pn, ianya secara kebetulan...Namun situasi & pengajarannya adalah satu matlamat...Hanya sekadar crita2 utk jadikan tauladan [harap maklum]


 Kawan MakLady pn bercerita....AL KISAH nya bermula bila sang kekasih yakni sorg DOC yg sudah beristeri mula rapat setelah sama2 hadiri seminar setahun lepas. Doc yg masih bekerja d sbuah hospital di selatan bandar K, dah mula tertarik dgn my ladyfriend yg single mingle ni sjk awal lagi. Bgitu jgk la si Kwn MakLady ni. Well, tepuk tangan sebelah TAKKAN berbunyi. Ye tak? pendekkan crita - bermula la "skandal mendal: 2 insan bercinta....i!! 

Menurut Dari sumber yg bleh dipercayai, doc ni mula "tumpang" sayang kat kwn MakLady ni bile Doc ni,  brada d tahap maxima tension n kemaruk kasih sayang, belaian wanita bergelar isteri..hmmmm....
Mcm penah dgr jerr crite ni....

Samada benar maupn crite dongeng, MakLady, sahut dlm hati, "Biasa la tu.. " Hakikatnya, mana suami yg xde mslh dgn wife? Lidah lagi kan tergigit...Tapi apa yg MakLady nk story-mory kali ni, bukan psl mslh rumahtangga dorg but.....
 more to "rasa kosong hidup sang suami"  
Walaweiiii...korg nk gak tau nape kosong jiwa nya...?? sama la dgn MakLady;)..ngee ngee ngeee

stock photo : Portrait of jealousy girl with lovers in background, studio shot
Solve the problems - dont create another...
 Ini dia keluahan yg sempat dikongsi oleh kwn MakLady tdi mengenai "life" si Doc tu... ~ "Ada isteri ttapi mcm takde isteri. Ada org umah mcm tak berumah".. Dah bertahun hidup tak serupa org berkelamin. Segala impian utk hidup bahagia bersama isteri dgn kasih syg lebur bagai depu. Nak minta perhatian dari isteri  pun,seolah2 mcm pengemis. Baru nk  manja2 dh kena marah!"

 ~  Adushh!! cian  kan klu sampaikan diri dlm dilemma gini...MakLady sekadar  mampu bayangkn, (dgn apa yg diceritakan.....) klu sbagai suami ~ dpt isteri yg "dingin", nk layan suami pn malas. Penat. Letih, Xde mood jdi alasan. Rasanya mampu ke sang suami bertahan? Tapi perlu ke??  cari penyelesaian dgn kehadiran org KETIGA??....


Dlm story ni, MakLady bukan nk sokong tindakan couple terlarang ni atau pn menidakkan hubungan mrk bertiga ni. Juga bukan utk mengaibkan siapa. Cuma sekadar berkongsi serta memahami akan situasi. Tak dinafikan, sedikit sebanyak pengalaman mrk ni mampu utk dijadikan ikthibar! Yang baiknya, kita buat pedoman. Yg negatif tu, kita jdikan sempadan. Alahaiii...we r matured enuf to understand , sambil2 menilai sendiri.... 



NOTE: Pada pendapat MakLady, secara UMUM apa juga alasan - ianya bukan alasan utk jalinkan skandal or whateva hubungan terlarang ni.. Selesaikan dgn munasabah diri dan bawa berbincang dgn pasangan..
SOLVE THE PROBLEM - not create another problem...
Betul tak?...



Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]