WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Saturday, September 3, 2011

Org Lain Makan Cili, Org Lain Pulak Rasa Pedas~!!

SELAMAT HARI RAYA
Maaf Zahir & Batin
HELLOOO...semua!!
Selamat Hari Raya~~ seronok raya tahun ni? bagi yg dtg pergi ziarah saudara mara, pasti meriah sgt ken.. Bgi yg kena keje...xdpt balik kpg or jumpa mak pak adik bradik saudaramara tu, SABAR je laa.. Xpa! La ni, handphone ada! BBM boleh, Ym Boleh! Skype Boleh & terkini WhatsApp Boleh!... janji dpt KIT .. (keep in touch la tu..hehe)

alahaiii...ni bukan isi entry MakLady laa..Bukan! Bukan!...

Bukan Nak Start Dosa balik (sbb bulan Raya bulan Baik, bukan bulan buat Dosa...) tapi MakLady heran sungguh ada yg nk START balik...adushhhh... pening kepala bila buka blog je ...ada plak komen yg buat MakLady tersenyum sambil geleng kepala yg tak ting tong ni....

Alkisahnya~ ada entry yg MakLady tulis sudah buat org tak senang duduk ~ MAYBE termakan terlebih rendang kot... :) tpi secara umum MakLady bercerita mengenai bloggers yg rata2 suka bercerita pasal personal...(BUKAN KE RMAI BLOGGER yg menulis utk tatapan ramai - kan?)


Maksud MakLady - HAK MENULIS adalah hak individu so klu kita menulis pasal diri kita dlm blog itu dh jdi cerita umum, bukan lagi hal2 peribadi. Klu kita nk menulis atau bercerita hal2 yg kira rasa kita nk berkongsi dgn semua org, makna nya kita sedar ianya bukan PERSONAL MATTER!!

MakLady yakin ramai blogger sedar RISIKO yg mrk tempah! The bloggers are matured enough to see that!! Rasanya RAMAI bloggers lain kat luar sana yg dok BERCERITA psl hal2 bersangkut paut tentang bf/gf/tunang/suami/isteri mrk, "sedar" hal ini. CUMA yg MakLady pelik , bila ada yg NGATA DULANG PAKU SERPIH...kononnya cerita mrk yg tak mengaibkan atau too personal BOLEH plak mrk tulis dlm blog! ~ sedangkan bila ada yg bercerita - cepat2 mengkategorikan "cerita2" org2 lain tu, sbgai "cerita dlm kain" - Rasanya TAK ADIL bgi kita utk menghukum org lain sedangkan kita sendiri melakukannya, wlupn dlm apa jua alasan....?!!(U GET what i mean?? )

That's why i came out with the entry. tiada tujuan nk tujukan pd ssorg skadar memperjelaskan keadaan keliru di situ...Ianya utk semua bloggers yg sudi masuk blog nk baca & nilai sendiri. Bukan niat nk menghentam mana2 individu. Namun sape yg "TERASA" sendiri mau ingat! Anggap benda2 ni skadar pandangan penulis. Yg baik jadikan tauladan yg tak baik utk jadikan sempadan. Perbaiki diri utk diri sendiri! Tak dinafikan apa yg MakLady tulis mungkin tak disenangi oleh segelintir tapi MakLady tak pn nk meroyan klu ada org nk hentam MakLady sbb hak individu. Tapi ditegaskan juga bahawa klu teguran itu pedas tapi membina mmg kita kena terima. Tapi klu tulisan itu terang2 utk menghentam, menjatuhkan ssorg dgn niat, rasanya tak wajar la utk kita nk duduk diam diri peluk tubuh. Bak kata pepatah, Sarang Tebuan Jangan Dijolok.... Berhati2 di jalan raya di musim raya..... :)) 

Pada MakLady la kan, klu bloggers nk hentam, nk kutuk, nk bagi pandangan sendiri. ITU hak individu slagi ianya tidak melanggar AKTA yg dtetapkan. Apa org lain nk menulis dlm blog, ITU bukan masalah MakLady! CUMA bila ada segelintir bloggers mula sebut or petik nama ssorg yg dekat dgn MakLady maupn kaum kerabat MakLady- ITU DAH JADI MASALAH MakLady!! MakLady rasa, ramai akan setuju dgn MakLady bila ..."Klu kena batang hidung korg - org buat hal dgn kaum kerabat korg, xkan korg dok diam je?" Klu tak, masakan ada peribahasa - Cubit peha kanan, peha kira terasa jugak!! (So MakLady nk petik "Puan Lekit" - my advice, tolong hormat skit dgn sape U nk hentam - tgk dulu kiri kanan, takut org yg U nk hentam tu, ada kena mengena dgn Puan Lekit iu sendiri..atau takut2 ada org lain hentam kaum kerabat sendiri amacam?? ape rasa??..)

NOTE: Yg penting, MakLady menulis ENTRY dlm blog bukan utk jatuhkan ssape. MakLady menulis tak sebut or petik nama sape2 kecuali perlu. Hanya MENULIS Secara umum. Namun klu ada org nk terasa - ADE AKU KESAH!!! sbb like ppl said, thats the price we have to take ...(mcm penah dgr je ungkapan ni sblm ni....) Ramai bloggers pn menulis pasal hal2 peribadi org! Malah ada tu sampai menyentuh peribodi org lain sampai timbul plak FITNAH. Tapi MakLady tak de la sampai nk letakkan diri MakLady serendah2 itu, nk COVER cerita org utk jadikan entry MakLady plak.. No No not me...Macam entry terdahulu MakLady, I REPEAT yeee...ianya BUKAN ditujukan utk PUAN LEKIT!! Nape plak nk meroyan n bagi komen? Ade ke MakLady petik nama Puan Lekit dlm entry itu? Xde rasanya kan....so plz Puan Lekit - Jgn la emo dlm pantang ni. Xelok utk kesihatan! Klu nk terasa jgk MakLady tak bertanggungjawab! selamat hari raya Maaf zahir & Batin jika terkasar sini sana, terasa hati jgn amik port sbb THAT's the price U hv to Pay klu nk terjun ke dunia blogging ...x gtew Uolzzz....?? :)) Peace No War


NOTE: SUKA HATI AKU LA NK TYPE BERJELA2 PUN...
NI BLOG AKU...!!! NI ENTRY AKU...!!!KO ADERRRR...???? 

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]