WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Monday, September 5, 2011

Cinta Status MukaBuku...

Sambil2 rehat2 @ home depan lappy, MakLady berjalan2 @ blog MAK DARA. 
Tersenyum bila baca entry terkini beliau @bicaramakdara


Sememangnya adinda MakLady ni mmg berbakat!
Wlpn baru stahun jagung dlm dunia blogging ni, tapi followers dia..mak aaaiiiii...(dh cecah ribu2an.... )
MakLady tabik spring kat MakDara tau.)
TAHNIAH !!! Im Happy for U :)) 


Ok meh nk cite psl entry tadi...
~ bila habis je baca entry beliau, 
ttiba MakLady teringat kat 1 story ni. 
Jln crita yg sama, serupa lagi benar 
(kisah benar la tu...)tapi watak ade tukar skit.

Cerita ni melibatkan sorg BFF MakLady. Biar kita nama kan BFF MakLady ni dgn nama bukan nama sebenarnya, CikSweet. 

CikSweet, ni ada temanhati, kita namakan EnCroc.(nama glamour semata2)  


Mrk ni ada FB masing2. Maknanya masing2 ada kawan FB masing2.
Alkisahnya, pd suatu hari, CikSweet perasan ada sorg kawan FB EnCroc, - MzQiQiz (juga bukan nama sebenar ...) slalu dok komen dlm status EnCroc nye profile.


Sejak 2menjak dari itu, MzQiQiz ni pun kerap membuat status yg panas ttg temanhati dia yg kononnya - biarlah rahsia...(status berkisar ttg "mr biarlah rahsia katanya"). Update status konon ke sana, ke mari dgn si temanhati tu tadi..

Yg membuat cuak di hati CikSweet ni adalah sikap "gigih" sang kekasihnya (EnCroc) ini, terhadap status MzQiQiz. Bila ditanya, katanya hanya kawanFB semata2. 
Yelaa...gigih sungguh bgi komen kat status MsQiQiz ni, walhal status temanhati sendiri skitpn tak diendahnya. Xplak gigih nk komen or "Like" bbgai...



Paling tak best dihati MsSweet ni, EnCroc ni sering "LIKE" kt wall MsQiQiz ni. Bukan sekali tapi bnyk kali. Uolzzzzz... Malah setiap status MsQiQiz ni, EnCroc ni pasti dok komen, dok "LIKE" sokmo! Bukan jelez tapi berkata2 gak lagi mcm x "syok" gak dihati CikSweet.."ade yg xkena ni...."

Kemuncaknya, bila MsSweet perasan yg MsQiQiz dok inform @ status psl aktiviti bersama "BF" dia... Yg best nya setiap aktiviti tu ada kait dgn EnCroc...jeng3..Bukan setakat status luarbiasa tapi Siap status yg bbunga2 bak ada bunga dlm taman bersama2 gtew...& enCroc tanpa rasa bersalah dok "LIKE"...status2 tersebut...

PENDEK kan cerita - end of the story EnCroc & MisQiQiz sememangnya punya Status yg sama - Relationship with....rupanya mrk adalah kekasih gelap yg terang2 dok LIKE2 each other ....

MsSweet dgn manis muka angkat kaki blah sbb dh dpt hidu "cinta Status" mrk berdua... THE END
 



Note: Harap2 kawan MakLady maupn MakDara takde la sampai ke tahap mcm adegan dlm cerita kat atas ni...CERITA ni bukan utk mengaibkan sesiapa. SEKADAR CONTOH kehidupan realiti yg kita harus jadikan tauladan & sepadan. Atleast dgn cerita sebgini mcm cerita2 dlm drama2, wayang2 mampu membuka mata kita akan situasi sebenar. 

Sungguhnya kini, kita adalah PELAKUN dan drama kehidupan kita adalah PENTAS. Kisah diatas adalah PENTAS DUNIA. Semua org sendiri bleh tonton. Sejauh mana lakunan itu pergi ...bergantung kepada mutu lakunan kita. Tapi setiap mula pasti ade akhirnya.. Happy Ending? Sad Ending? Terpulang pd Yang Maha Mengetahui.

BUT MORAL OF THE STORY?? MakLady xmo komen lebih2. Uolz buat la tafsiran sendiri. Klu hal ini benar2 berlaku pd kita, rasa2nya kita nak rasa mcm mne yer..? 


~Mungkin kita bleh buat drama. Mungkin tajuk drama "CINTA STATUS"?? or "CINTA MUKABUKU"??
...XMustahil !! XMustahil...



NOTE: SUKA HATI AKU LA NK TYPE BERJELA2 PUN...
NI BLOG AKU...!!! NI ENTRY AKU...!!!KO ADERRRR...???? 

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]