WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Monday, April 25, 2011

Hanya Kerana Status......

Terkejut gak bila kawan ku R call malam tadi. Dari suara dia aku dapat agak ada sesuatu tak kena! Tergamam aku bila dapat tau cinta R yg dibina 2 tahun lalu telah dihalang coz of his STATUS !!  The Sad love story kawan aku ni, boleh dijadikan renungan kerana hanya mereka yg berstatus sahaja yg sering teruji. Fikir ku tersentuh...

MASIH ada lagi ke famili yg memandang status when come to kawinkan anak mrk? Well, aku tak tau apa nak komen hanya terdiam bila dia mula bercerita ttg niat suci utk  memperisterikan gf dia  diHALANG oleh family si gf. Walaupun si gf telah sedia maklum akan status si bf dia ni. Kerana cinta la katakan...status tak de hal punya janji dah bersedia....tapi tidak pada family si gf ni.

 Malangnya cinta mrk terpaksa digubarkan hanya kerana family si gf tidak menerima STATUS si bakal menantu mereka ni. YES, my fren ni DUDA...duda anak sorang! Yg sedih nye mengapa STATUS jadi ukuran? Bukankah yg berstatus ni manusia biase, punya hati, ada feeling? Ada naluri yg sama? Apakah status "duda anak 1" ni penting dalam menentu kebahgiaan seseorang? Sedangkan gf dia, tak penah ada masalah dgn status tu. Malah si gf telah pun menerima status si bf yg telah punya anak tu..sejak mereka bercinta dulu. So whats the problem??

KENAPA status menjadi masalah besar bagi mrk hanya kerana anak mrk tidak berstatus maka tidak boleh dikawinkan dgn mrk yg berstatus? Or maybe anak mrk tak layak bersuamikan si STATUS ...kerana penah berkawin sblm ni?? Kenapa mrk yg berstatus ni merasa mrk "kecil" juz bcoz org lain pkr mrk tak layak nk bahgia?? Kenapa org lain lihat mrk yg berstatus ni mcam 2nd hand citizen hanya krn mrk ni "bekas" or paling tepat...DUDA or JANDA??

APA SAJA ALASAN MEREKA yg penting satu hati satu jiwa telah pun kecundang dlm memiliki kebahgiaan. APAKAH status duda or janda menjadi ukuran kebahgiaan sebuah ikatan perkahwinan?  I wonder.......

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]