WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, March 11, 2011

Gempa Bumi & Tsunami melanda Jepun

TOKYO – Negara Jepun dilanda gempabumi yg dashyat pd jam 2.46petang waktu tempatan. Dgn bacaan skala richter 8.9 ~ telah mengundang tsunami yg melumpuhkan kawasan pantai timur-laut dimana 13-kaki (4-meter) tsunami dgn rakusnya. Lihatla video dibawah ni.. ! MasyaALLAH...dasyat sungguh kuasa air laut yang membawa TSUNAMI. Tengokla ..mcmne ianya menghanyutkan bbrapa buah kereta2 dan bangunan2 sepanjang kawasan perairan dan pantai. Kapal2 besar yg dibawa hanyut oleh tsunami. Timbunan runtuhan dihanyutkan bagai suatu kuasa yg meranapkan sebahagian daripada kawasan perindustrian termasuk lapangan terbang ditenggelami air dan lumpuh segala perhubungan di pekan kecil Kesennuma di daerah Miyagi, Jepun itu.



Apa yg berlaku lebih teruk dari tsunami yg melanda Aceh bbrapa tahun lalu. Mengikut kiraan penduduk Jepun, ini lah gempabumi yg paling drastik yg penah dialami. Tengok je la video LIVE kat bawah ni... secara eksklusif saat2 gentir ketika tsunami melanda. (kredit to RT - news station)

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]