WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Tuesday, February 22, 2011

Handpon sana!! handpon sini!!...

 HANDFON! satu nama yg tak penah lekang dek bibir kita saban hari. Tak dinafikan skrg HP (nama singkatan) mmg alat komunikasi yg sgt2 penting. Difahamkan purata lebih 95% org ada HP Sampaikan mak pak kat kampung pn dah ada handphone! Senang la anak2 nak call di mana pn brada, ye tak?? Sampaikan budak2 skolah rendah skrg ni pn guna HP. Tgk pd Jenama canggih2. Skrg ni plak dgn BB, menjadi2 org menukar HP masing2. Silih berganti mengikut trend. Macam goreng pisang panas! Paling lama bertahan utk model baru kluar, kadang2 tu xsampai sebulan. Haaa..mcm tu la cepatnya revolusi & trend terkini HP skrg ni.


 Tapi hari ni bukan nk cerita pasal teknologi HP. Tapi rasanya lagi meriah klu sembang pasal kisah2 menarik pengguna2 HP...!!! Yeaa.. skrg ni ramai yg guna HP minima 2 biji. Apa kata kita intai, kisah2 dari kawan2 LN yg menggunakan HP lebih drpd sebiji ~ Alasan yg mrk bagitau :


Senang nak asingkan panggilan:  Bagus gak idea tu terutama bgi mrk yg ada 2 kerja dlm satu masa. 
Kira 1 HP utk panggilan peribadi & 1 HP lagi utk panggilan kerja/bizness.
Jadi tak la bercampur aduk nama2 pelanggan dgn kawan2 plak.


Senang utk coverline : Amat sesuai utk mrk yg ada agenda tersembunyi (skandal ler tuuu...)
Kira HP yg utama hanya utk diketahui oleh pasangan - wife, hubby, pakwe, girlfren, awek, tunang dan yg sewaktu dgn nya) dan HP yg ke 2 tu, utk skandal. HP ni hanya dia je yg tau...hehehe Maybe senang la nnti si skandeles tu nk hbgi. Jadi nnti tak ler terkantoi dgn pasangan bila si skandales call or SMS :)


Guna 2 / 3 talian serentak: Nak jimat bil. Sbb ramai rakan guna bbgai rangkaian yg bbeza....
Ye la, skrg ni telco berebut2 nk promosi talian mrk. Tapi harga panggilan ke talian lain masih lagi mahal. So nk cut cost, terpaksa guna HP lain utk setiap talian... Logik ker?? hmmm.. depends kot pd package yg ambikpakai TAPI bil bayar asing2 gak..hehehe


Bgi pengguna dgn alasan pertama tadi, sediakan talian ke 3 - untuk sokong alasan ke 2 :
Haaaa...yg ni kes berat skit sbbnya selain dari tugasan, kwan2 & family, kini perlu satu lagi HP utk agenda yg tersorok a.k.a Skandal..hehehe..
1 HP tinggal kat opis (yg ni mcm black book dia la kot..basically no. kawan2 atau pn kenalan yg terlarang pd mata pasangannya...hehe ) 1 HP kat dlm kereta bawah seat..(yg ni khas utk skandal je..senang nk call / received calls) & 1 HP lagi dia pegang. Bizness/office punya - xleh tgk!! semua urusan pejabat katanya. ;)
 
Setiap HP utk setiap agenda:  Penting tu. Sbb nnti klu dh bnyk agenda, susah nk handle...
perlu ada 4 HP serentak sebab - tiap HP tu dikhaskan utk 4 org "kekasih" nya. Fungsi dia sama je. 4 bf/skandal dgn tiap satu, lain2 no. yer.. Tiap satu ade panggilan masing2 so that, takde la terkantoi.. lagipn klu dh ramai agenda, nnti klu guna 1 handpon mcm ner? takut tersalah alamat ....heheheh lagi haruuuuu...klu serentak call...masyakkkk nk jawab!! hehehe


APA-APA PUN...xsmua kes atau alasan bukanlah alasan yg direka. Ini semua crite dari kkawan LN. so jgn plak kata benda ni tak wujud. Nama pn teknologi canggih alat komunikasi masa kini, pasti ada baik nya pd kita dan tak kurang menggunakan nya utk tujuan yg bercanggah dgn tujuan. Sendiri tgk sendiri nilai !!
Namun apa pn alasan yg dberi, kita harus sedar apa sebenarnya NIAT kita. Klu baik baik la jadinya. Klu tak pn, jgn salahkan teknologi plak. Sbb segala teknologi direka utk mudahkan keja kita!..

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]