WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Tuesday, January 11, 2011

Yang Sebenarnya Aku Rindu...

First time masa dgr lagu ni ~ yakni masa sorg kawan ML bagitau pasal lagu..  minta dengar...
"Lagu apa tu? Best ke tak?."  well pada mula nya dengat lagu ni. Tertanya2 la ..sapa penyanyi ni? Kabarnya si penyanyi ni student kat oversea. Yuna nama dia. Mula femes sbb muatturun vidoe klip dia petik guitar kat Youtube. Persembahan secara solo la katanya...

Then bila orgramai mula notis n lagu dia pn mcm best je..Sejak tu, nama Yuna dan lagu2 dia mula didengari. Best jgk kan bila ada bakat mcm ni. Dengar crite lagi Yuna ni pn pandai reka lagu... wowww..hebat !!

Baru dgr betul2 lirik lagu DAN SEBENARNYA ternyata she got talent. Wlpun lirik dia mcm puitis tapi senang nk dgr dan faham. Mampu tangkap meaning.... hmmmm ...mmg tersirat ada story dlm lagu...
klu x percaya jom dgr & sing a long.....



Lirik lagu :

OH BULAN...
Enggan melayan diriku lagi
pabila,
air mata membasahi pipi
dan lagu2 di radio seolah2 memerli aku
pabila,
kau bersama yg lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarnya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

ku enggan
berpura pura ku bahagia
ku enggan
melihat kau bersama si dia
oh ku akui cemburu
telah menular dalam diri
pabila
kau bersama yang lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

pabila kau merenung matanya
ku rebah,
jatuh ke bumi
di saat kau benar-benar mahu pergi
seperti ku bernafas dalam air
adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu kau juga merindui aku
oh

Lirik Yuna Lirik Lagu Dan Sebenarnya

SO what say u? best tak???..... sila kasi komen..TQ ;))

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]