WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, December 3, 2010

Selamat Pengantin Baru ~ Saiful & Nur Alya Maisara Abdullah

Tanggal 3hb Disember, 2010 bersamaan hari Jumaat. 
Tarikh keramat bagi spupu LN Wan Ahmad Saiful. Pd hari itulah, beliau dinikahkan dlm suasana yg sederhana tapi meriah. Memang meriah wlpn majlis hanya dikhaskan kpd saudara terdekat. Sejak awal pagi lagi, rumah kami jdi riuh dgn kehadiran keluarga MAMI & UNCLE Wan. Majlis pernikahan anak bongsu mrk yakni sepupu LN dgn pilihan hati nya akan dilaksanakan pd belah petang jam 4ptg pd hari yg sama. Seorg gadis Iban dari Sabah bernama Eugene bakal menjdi permaisuri sekaligus suri dhati anak bongsu Mami & Uncle...
  
Namun bukan senang utk sseorang mendirikan rumahtangga tanpa melalui bbrapa proses yg memenatkan. Tu blum lagi bab2 menguji kesabaran. Bak kata org tua2...THIS IS ONLY THE BEGINNING.... ;) 

Spt bakal pengantin, mrk telah melalui bnyk proses yg berkaitan. Biasalah...selain dr terpaksa menyediakan persiapan majlis, mrk juga perlu melengkapkan keperluan pihak JAIS maupn JAWI bagi proses pengislaman;)

Bermula dgn melalui proses dokumentasi. Surat nyurat, nk isi borang itu borang ini. Nak jalani ujian kesihatan. Nk lalui proses pendaftaran bgi mengislamkan "saudara baru". Majlis mengakadkan Eugene melafazkan 2 kali masyahadah seterusnya mendaftar penukaran agama dan menjalani kursus dgn mendaftarkan nama baru!!

Yesss...skrg nama baru Eugene adalah Nur Alia Maisara binti Abdullah. Sedap kan nama tu...Pendekata, sesedap nama, sedap gak ler..penggorbanan yg perlu Alia tempuhi...Anyway, SYABAS! kerana berkat tabah n sabar, setelah bnyk dugaan yg bakal pengantin ni lalui, akhirnya KINI....impian mrk tercapai utk memulakan hidup baru sebgai SUAMI ISTERI .... Mr & Mrs Saiful !! :) Sejak berjabat tangan dgn tok khadi.. si Saiful ni tak berhenti2 tersenyum sampai ke telinga. Tgk je la gambar2 kat sini. Tak berenti tergelak n tersenyum. Alia pn sama!!




OK bbalik kpd majlis akad nikah tadi, dimana sepatutnya diadakan pd 10hb, namun dicepatkan sbb pd tarikh yg diminta, pihak tuan khadi telah dipenuhi dgn tugasan. Namun oleh kerana Alia perlu diwali hakimkan oleh beliau, makan majlis akad perlu dipercepatkan...

Bgus jgk dipercepatkan, maka majlis nnti adalah gap nye nanti. Ok!! Skrg mrk dah pn selamat dinikahkan didepan keluarga pengantin lelaki & family terdekat sahaja. Alhamdulillah, segala berjalan dgn tenang & dgn sekali lafaz sj, mereka selamat diijabkabulkan.. aminnn.. Org yg paling bahagia pd ketika itu adalah mami... ibu saiful ~ syukur anak bujangku sudah ada yg bakal menjaga nye selepas ini.

Stelah kembali ke rumah utk majlis doa selamat dan dijamu dgn minum petang. Sessi bergambar tak ketinggalan. Ahli keluarga yg lain mengambil kesempatan utk mengabadikan memori ptg itu, dgn bergambar bersama pengantin. Usik mengusik pengantin oleh saudara mara terdekat memeriahkan suasana. 


Akhir skali upacara bertukar hantaran mengambil tempat. Wlaupun majlis yg sederhana namun hantaran2 tidak ketinggalan dgn memberi kemanisan dlm majlis yg bersejarah bagi kedua pengantin.

SELAMAT PENGANTIN BARU 

moga murah rezeki dan hidup aman damai hingga akhir hayat. AMIN





Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]