WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Sunday, April 6, 2014

Tukar tayar : Tyre Goodyear

Minggu lepas MakLady sibuk sesangat. Musim cuti sekolah nya lagi. Jemputan Kenduri sana sini lagi. Hal anak anak lagi..
Segalanya rezeki MakLady. Alhamdulillah ...
Cuma sebelum aktiviti langsung, ML risau gak sbb yg nak bawa ML ke hulu hilir ni... mcm meminta diberi perhatian.
Sape lagi klu bukan MyLady kita ni ! Selama ML dok guna khidmat MyLady ni, tiap bulan - hantar pi servis termasuk beri perhatian pd aspek keselamatan ML dan family. MyLady ni banyak berjasa. Sebab tu kena jaga dia baik2. Nanti klu dia majuk, payah nak pujuk... :))
Jadi apa salahnya, time time mcm skrg ni, ML korbankan rezeki sikit utk keselesaan MyLady:))
So, kali ni tiba masa utk tukar tayar dia. Bukan main berseri MyLady dgn tayar baru Goodyear ( Belilah barangan Malaysia).
Yezzaa. MakLady tukar keempat2 tayar kaedahnya. Nasib baik lah si MyLady ni tak bnyk songeh.. ML pejam mata bayar RMXXX.
Mulanya pinau jugakla mata bila taukey encem ala ala pelakon korea ni bgtau harga semua termasuk servis berkait ... Nasib baik x pitam hehehe Tapi bila pikirkan keselamatan mendatang! Hati ML ada rasa lega.
Tambah legaaaaaa bila masa menanti MyLady dirawat kat bengkel ni, datang sorg pelanggan yg mendengar keresahan ML. Dia pun bertanya ttg harga tayar tdi. Bila MakLady jelaskan, dia senyum sambil gelak. Dia cakap harga tu sangat MURAH !!
Murah?? MakLady fokus sambil dengar Uncle cina itu bercerita lagi.
Mana tak nya, 4 biji tayar kereta MakLady cuma bernilai sebiji tayar kereta dia pun ..!! Terbeliak mata MakLady masa tu. Terasa lapang dada semula bila uncle apek tu tunjuk kereta dia..
"Ohhh...HILUX " hehehe kami dua dua tergelak. Hhmmm..Uncle apek ni saja jer nak sedap kan hati MakLady. *thank you, uncle :) *
Moral of the story : Be positive. Optimis selalu. Bersyukur dgn apa yg kita ada. Bila kita diduga dgn ssuatu yg kurang enak, jgn rasa tertekan... Sebab di luar sana, masih ada yg alami benda yg sama - cuma "lagi hebat" dugaan dr apa yg kita alami. :) Renung2 kan...

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]