WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Monday, March 17, 2014

Harapan Dunia untuk #MH370 : Hope Springs Eternal

Baru hari ini, 

MakLady ada semangat untuk mecatit sesuatu di blog ni.
Ingin membuka cerita mengenai majlis #SBB2014 & Yeo's
dari hari pertama berita kehilangan pesawat lagi, tidak kesampaian hati.

Bukan apa! Rasa macam takde mood nak bercerita awal2 aritu ...
pasal masa yang sama kita semua rakyat Malaysia tengah murung. 
Rasa tak sesuai untuk kita bercerita pasal event yang meriah takkala orang lain diluar sana masih bersedih atas apa yang berlaku pada MH370... Maklady teringat pada ahli keluarga yang terlibat. 
My heart touching them dearly.
Mana mungkin kita nak menulis entry2 yang HAPPY, TERUJA, SERONOK 
atau memuat turun gambar2 yang HAPPENING, CERIA
pasal event yang melibatkan bloggers di Saloma Bistro hari tu ??

Malah dengan apa yang berlaku sesungguh amat sukar untuk di terima oleh mereka. Mungkin pada setengah orang, tergamak untuk tutup sebelah mata dengan mengatakan...LIFE GOES ON.. but trust me..memang senang nak ucap .. sapa yang merasa dia pasti TAHU...

Macam orang selalu kata ~ cubit peha kanan, peha kiri terasa juga. 
Apa yang mereka rasa, MakLady yakin ramai juga yang merasa.
Kesedihan mereka meragut segala suka ria di SBB2014 itu.

Demi menghormati keadaan, MakLady rasa selagi kes #MH370 tiada kesudahan,
tak best rasanya kalau kita nak OVEREXCITED sangat pasal apa2 "celebration"..
Maka, MakLady amik keputusan untuk tidak bercerita tentang "keriangan" yang dirasai...
biarlah menjadi kenangan di hati. 

Apa yang berlaku dengan MH370 lebih diutamakan..
harapan menemui MH370 kini menjadi harapan DUNIA
kredit : hasil lukisan pelajar di Filipina. 
.MARILAH KITA TERUS BERDOA DAN JANGAN PUTUS HARAP....
MH370 bersama misteri pasti akan diketemui juga...InsyaALLAH.

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]