WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Sunday, July 14, 2013

Opps... Puasa ! Jangan Tak Puasa..

Happy Sunday! Ceria Bahgia...
Assalam Kekawan..
Puasa ke tu...?
Senyum plak dia..
hmm yg xleh puasa tu -
xpyh nk senyum sgt la.. sebab...
"tak bleh buka puasa dgn yg berpuasa"
ha ha ha...ingat pesan arwah ayah dlu. Mak senyum tanda - "diam diam sudah!"
Tu xpe..sbb ada sbb musabab untuk tidak berpuasa..
Tapi ... yang tak best nye. Ada plak mereka yg senyum pepagi ni yg nk coverline! Yerr , ada je mereka ni yg sepatutnye mampu puasa, tpi sengaja x nak puasa! Bukan uzur pun :p Klu kaum hawa, xpela jgk. Ni si jantan yg ngada2...
Haa..ye awak! Jangan nk wat bodoh plak ye.. MakLady maksudkn awak la tu.. org yg boleh puasa tpi x puasa! hmm sori yer..
Yg boleh puasa sbenarnya ramai lgi. Siap bbuka kat surau maupun mesjid. Berterawih.. bertadarus.. Nikmat bulan Ramadhan, xnk dia lepas begitu saja. Lelaki cm gini yg dicari2. Ciri yg bakal mak mertua berkenan ni... Sejuk ibu ngandung katanya ! x gitu - cikJejar nye? huhu
So, yg nk jdi lelaki yg diidamkn gadis atau bakal suri , kena lah amalkan benda yg baik2. Berbuat yg wajib dgn hati yg ikhlas. Baru lah awekz nak dekat. Baru lah keluarga si awekz tu tdi, senyum bangga - tanda, " LuLus Ujian!"
Mulakan hari kita dgn senyuman. Berbuat baik sesama insan. Tingkatkan amalan yg positif. Berpuasa bgi yg mampu puasa. Tambah Pahala Ramadhan plak ni.
Selamat Berpuasa dan Beriftar kerana Allah.
Jangan ponteng puasa tau.. ;-)

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]