WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, June 7, 2013

Tonton Drama Sokong Filem Melayu

Assalamualaikum

Selamat Siaran. ("<)

Hari hari MakLady kini terisi dengan drama bersiri ...OH yess! Drama Melayu yang setiap hari ditayangkan di kaca televesyen. Cuma ML minat dengan drama yang kini tengah tayang di TV3 dan TV9. Bukan apa, kalau MISSED siaran, boleh je tengok kat Tonton.com. Macam iklan Lawson tu.. :))

Bukan ML sorang je minat! Pasti ramai lagi...Dengan melekat depan TV tiap tiap hari. bukan setakat sokong, malah ada pulak tu bergesa pulang ke rumah pada hari siaran drama2 tersebut semata mata nak tengok sambungan cerita.Tapi ada jugak yang cebek bila ML sebut pasal drama melayu maupun Filem Melayu... Hellooo...atleast ML menyokong industri penerbitan drama dan filem Malaysia! Drama Orang Kita! Filem Kita... Kalau bukan kita yang sokong sape la pulak nak sokong...betul tak?

Biar pun, masih ada lagi orang kita yang tak minat nak tonton cerita MELAYU. Kononnya, drama atau filem melayu ni, tak sehebat mana! Ewaahh... ngada tul la dorang ni nak perlecehkan hasil karya anak seni kita sendiri. Konon tak de standard, tak de kelassss la nak tonton drama kat TV maupun tengok wayang Melayu. Padahal, kalau nak ikutkan, hasil kerja drama maupun filem tempatan sekarang naikkan tahap kemata dunia. Mungkin, ada yang lupa, filem2 kita pernah la jugak menang kat Festival Filem luarnegara.Walaupun bilangan nya sikit tapi ATLEAST ade juga ....

Tak gah ke Filem Melayu? Mungkin belum boleh tandingi Hollywood maupun Bollywood, tapi sedikit sbanyak mampu memberi kesan yang mendalam utk penonton zaman kini. Berbanding 10 -20 tahun dulu, mutu persembahan sudah berada di skil Antarabangsa. Kalau tak, masakan tempatan menang beberapa awards?  Masakan ramai penerbit dan pelakun sanggup berbelanja besar utk menghasilkan sebuah drama dan filem hingga mencapai BOX OFFICE !! Dapat berjuta juta ringgit semasa tayangan. 

Lain pula sambutan dengan drama di televesyen. Walaupun tak la sampai dapat duit tapi dengan menjadi favourite penonton drama2 tersebut, sudah cukup memberi rating yang tinggi pada station tersebut. Cuba tengok cerita macam Adam & Hawa, Vanila Coklat, Nur Kasih mampu menarik minat orang kita menonton drama. Sekali gus drama filem itu tadi, sentiasa menerima bilangan penonton yang luarbiasa. 

Pengaruh drama yang dihasilkan oleh orang tempatan telah membuktikan bahwa masih ada lagi orang kita yang SOKONG DRAMA TV rupanya. Kini, kepada penerbit drama pastikan drama2 anda berkualiti dan terus membuat MakLady ternanti2 dengan tertanya, What's Next?? Excited nak tengok kesudahan ssuatu episod tu.
.. 
*tunggu ...drama mana yang akan menang Anugerah .....*

@ TERIMA KASIH @
TV3! TV9 ! 




  
Drama drama yang MakLady layan buat masa ini...
Korg minat drama yang mana?


Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]