WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, June 7, 2013

Bila Cermin Kereta Retak ..

Haii slamat menjamu selera...
Hari ni, MakLady terlebih rajin nak menulis entry! Haha kira mood sudah mari...sudah marii..
Actually, ML dpt idea nk wat entri ni, bila satu malam, ML belek2 my WeChat. Sambil "wechatWalking" kat Moments WeChatters! Oppsss...terkantoi sudah..hehe Well...what's Moments are for...rite? [:)
ML terjumpa akn status yg menarik to share. Sebenarnye, ML x kenalpn tuanpunya Moments tu! Main terjah je hehe tp korg jgn salah sangka. Terjah sambil belajar tau... ("_*)
Apa yg menarik kat situ adalah gambar yg dilapelkan. Bila dibaca caption baru tau...Rupanya, tuantanah baru saja memberi rawatan kpd cermin depan kereta yang retak! Terima kasih Mr Chipsmore for sharing! ("_*)
Ada masa cermin depan kereta retak. Mungkin kena lantonan batu ketika driving. Rekahan ini ada masa nye stays there - bukan yg retak seribu ! Tapi yg Macam dlm photo...
Jgn biar retak menanti belah!! Cepat dapatkan rawatan merawat retak tu..hmm korg ingat hubungan antara korg je ke yg nk kena jaga?! No no no..
Malu to say (-_-), ML tak tau plak cermin kereta yg retak pun bleh dirawat agar tidak terus retak! Nama proses ni ML xsure tpi menurut kefahaman ML , ianya akan mematikan retak tu tdi, agar tidak terus rekah! Kos utk rawatan rekahan ini lebih kurang RM80 mengikut keadaan.
Begitulah langkah mengawal retakan cermin depan kereta yg retak. Cegah adalah Lebih Baik Dari Rawat !! Tak gtew kekawan.. Hehe
**Selain dari keluar duit buat rawatan atau ganti cermin baru, apakata, korg amik insuran cermin depan. Tambah Rm60 or so, then jika brlaku situasi begini dah tentu2 insurance coverred!**

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]