WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Saturday, June 8, 2013

Jus Cuci Usus ala MakLady

Hai..hai.. My Readers,
Assalamualaikum..
Good Morning!!
Salam Bahagia dan,
Salam Ceria di pagi Sabtu ni..
Nak type panjang2 rasanya xsempat sebb nye dari awal pgi perut meragam...
Ngape leh jdi mcm tu?
Haaa.. Jawapannya...
Semalam, minum air jus blend buahan ... Nak kasi cuci perut katanya...
Bak kata cuci isi perut sebb nya dah menjadi kebiasaan...klu gi bercuti atau luar dari rumah agak sukar membuang toksid dlm badan ni. Maka anak ML pun mencipta rumusan untuk memudahkan nya...
Hasilnya... ? Amat memberangsangkan hinggakan tido ML tak tenteram pagi ni...Awal lagi dah sibuk mendepositkan apa yg patut!!
Serius !! Kalau korg nk cuba ramuan ni.. Boleh! Tapi x pasti la, samada it works for u or not .. Hehehe
Ramuan dia senang je..
Bahan asas : Blender mudah alih (bgi yg travel) Susu low fat, yogurt perisa buah atau yg  biasa pun boleh. Buah2 spt pisang, buah betik, strawberri dan anggur sebagai mana yg korg rasa sesuai dgn perut (usus) korang.
Cara menyediakan: Masukkan 100ml susu dan 50ml yogurt, 50ml air dlm blender. Masukkan buah anggur, epal hijau, stramberri dll dan kisar hingga jadi jus. :0)
Ape lgi...Baca "Bismillahirrahmanirahimmm" lepas tu terus minummmm.....
InsyaAllah...selain minuman yg berkasiat boleh juga sihatkan usus kita.
Selamat Mencuba :))

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]