WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, June 6, 2013

Mee CeLop Power UK Perdana

Jalan Jalan Cari Makan MakLady .... ewwaaahh dah macam rancangan TV3 pulak yer..hehehe..

Bila selesai bermandi mandi di swimming pool, masing2 lapar. JR mencadangkan kita dinner kat kedai Mek , MakLady setuju je. Lagipun, dah alang2 di sana, apa salahnya makan something different than usual. Menurut JR dan Nurul, ada hidangan yang mampu make my mouth watered!! Kata mereka....
Mee Celup Mek yang Mabeless.... :)

Taarrraaaa...Kita snap utk tatapun Uolz ;))
So Amacam? terliur tengok tak?? Klu nak tau, inilah dia Mee Celup yang super sedap dan power yg anak2 suka makan. Restoran Ala Carte ala Thai/Kelantan ni terletak di UK Perdana. Nak kata selera MakLady tu - bukan la sangat. Pada mulanya tak tahu nak order ape? But then, bila tengok jer hidangan didepan mata (lihat gambar), terus rasa teruja utk mencuba! What about Uol? Rasa2 teruja jugak tak?

Meh nak sambung cerita lagi ....
MakLady pun mulakan "sessi merasa" dengan menghirup sop celup ni - Perrggggg....teramat sedap rasanya Uolz.. Komen~ Ala ala juri MasterChef bertauliah, akui yang hidangan tadi, menepati citarasa MakLady. Tambah syioookkk bila terasa akn perahan asam limau pd sop. Kemudian makan dengan jeruk cili hijau dan sambal kicap yang disediakan. Bak kata pakar masak "Cukup SOKMO perasa nya!" Yang uniknya mee celop ini ada plak rasa lemak2 kacang tumbuk ! Yerrr ..kacang tumbuk ditabur dlm sop agar rasanya lain dari yang lain...hmmmm...MakLady angkat kening "puashati".

OKLAH - Order Satu lagi - Semua Taruk~!! kata JR mengusik MakLady yang pada mulanya tak mo makan tu...hahahaha tapi lepas rasa terus ON...

Tu belum tengok lagi pilihan ramuan sampingan (isian). Boleh pilih samada isian ayam, daging, kelempung atau perut tuala yang dihidang bersama. Korg boleh pilih Celup biasa atau Taruk Semua ... :))  mengikut selesa korg laaa.. Yang pasti, berbaloi dengan harga!! Lepas makan sekali pasti datang berulang ulang kali. Tak caya gi la try cuba test - Mee Celup Mek @ UK Perdana !!

Ps: Ingat! Tak leh selalu makan mcm ni. Kena jaga diet k. Sekali skala takpe ~!! hehehe [",]

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]