WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Wednesday, June 19, 2013

Mak Dara, RSVC & Lunch Date bersama MakLady

Assalam Semua...

Dah Minum Petang? bagus...
Mak Lady msih kenyang lagi ni....
he he he....

Hmmm... apa pun MakLady & Mak Dara berharap waktu Lunch korg semua tadi, berlalu dengan tenang. Alhamdulillah....
Macammana dengan Lunch kami?? ....
Cer tengok wajah orang puashati kat atas ni...hehehe...

Mak Lady tau, korg sure tertunggu-tunggu nak baca entry ni kan? hmmm x tunggu pun ?? :(( oh kejamnyaaa...:)  Takpe laa... dah alang2 singgah tu - teruskan membaca atau menjamu mata korg dengan hidangan kami pada LUNCH DATE kali ni....(sebenarnya kami speechless ..tak tahu nak crite macam mana seronoknya ketika di Royal Selangor di Setapak.

Oh yee...  MakLady pasti ada diantara blog readers kesayangan Mak Lady yang kenal dengan Mak Dara. Kami ni adik beradik sepupu belah mak, di mana Makcik Aaa ( ibu Mak Dara yakni Puan Zaleha Darus) adalah adik kepada bonda MakLady...Sempena pengenalan ni jugak Mak Lady nak ucapkan, Selamat Ulangtahun kelahiran yang ke 63 kpd bonda Mak Dara.

TODAY is her birthday!!! 
Semoga diberi kesihatan yang menyegarkan dan sihat walafiat hendaknya, disamping kami ni - anak dan anak sedara serta keluarga tercinta. Aminnnn....Yang penting, selepas Lunch Date ni, Mak Dara akan bersama adik bradik yang lain meraikan bonda dengan satu lagi jamuan.... .hhhhmmm Busy sungguh Mak Dara kan.... :))

Takpe! Takpe! Rancangan kami diteruskan dan kami sampai di destinasi kul 12 tengahari. Hmmmm nampak Mak Dara teruja sebab menurut nya, belum penah lagi berkesempatan nmelawat Royal Selangor. Bukan satu kejutan pada MakLady kerana ramai lagi kekawan MakLady yang tak pernah ke sana. Walaupun lokasi nya terletak tidak jauh dari tempat kami. Selain dari tarikan pelancung, orang kita juga akan merasa selesa utk melawat. MakLady yakin kalau korg pun berkunjung,  ke RS pasti teruja jugak~!!

Lebih tepat sekali, kunjungan ke Ibu Pejabat, Kilang Memproses, Bilik Pameran dan jugak The Cafe di bangunan yang sama. Di sini lah kami menikmati Lunch tengahari tadi. Sebuah restoran Barat bersulam dengan menu tempatan menarik ramai pelancung dan pengunjung untuk mendapatkan makanan setelah penat berpusing2 melihat pameran yang tersedia di sana.
Sebenarnya MakLady penah bercerita perihal
 The Cafe ni kat entry lepas MakLady.
Rajin2 lah intai segmen MakLady pada ruang
SELERA MAKLADY & JALAN JALAN CARI MAKAN.
Keunikkan hidangan di The Cafe, di mana kita dihidang dengan
teko teh yang diperbuat dari Pewter . Harga sebijik hanya RM950
- Terasa masam minum teh di tempat eksklusif  jerr..
 Alamak~! MakLady melalut plak dahhhhhhh... *Maaf yer...*
Selepas menjamu selera Mak Lady pun membawa Mak Dara bersiar2 disekitar Royal Selangor Visitors Center. Habis satu RSVC kami ronda... Sempat pose gak ler.... hehehe....Biasa la klu dah nama blogger tu, tak sah kalau tak amik gambar( " .)

Apa yang menarik di sini, Mak Dara juga teruja menikmati Spagetti dan minum teh panas dari teko termahal yang penah dihidangkan kepada beliau....Ada tak rasa macam Mem Besar tengah bersantai mewah. Mak Dara? hahaha.. Tak lupa juga pengalaman Mak Dara menyarung cincin yang harga nya melebihi pembelanjaan untuk kerja kan HAJI..!! Ko aderrr...??

Cerita banyak tak guna! Apa pun, Mak Lady rasa puas dapat berkongsi pengalaman dengan Mak Dara ketika di sana. Kalau nak bercerita mau kena wat entri bersiri..macam drama berseri Teduhan Kasih..hahaha..Oleh itu, rajin la jengah entry kami nnti, siap dengan gambar yang lebih menarik lagi yer.. ;)
.
PENDEK KATA hari suppose to be the WORDLESS ..Wednesday...Sebab tu laaa panjang tak terkata apa2. Ye dok??  :p

OKlah Uolz. Kami nak gi jalan2 cuci mata plak dilepas ni.....hehehe Cari bahan utk our next entry ~ Stay OnLine  :)) dan sila layan gambar2 yang sempat di snap nanti k... :))
Take care - Wa'salam

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]