WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Monday, June 24, 2013

Dating, HangOut with Anak Bujang

Assalam Smua...
How was your day?

Jom MakLady share my weekend dgn korg. Sekali skala wat entry cerita pasal aktiviti keluarga di hujung minggu...boleh kan?? Xsempat nk update so arini bru free...

Lets start with my exclusive date with...??
Dengan sape lagi klu bukan buah hati pengarang jantung MakLady. Dah lama x kluar makan2 minum2 dgn anak bujang Mak Lady. He called n nak ajak dating, Hmm best gak skali skali kuar dinner. Boleh jugak spend quality time together. Biasanya dengan the Aimiez yg selalu kluar makan dgn MakLady. Kali ni anak bujang plak, siap nak blanja lagi huhu (bila lgi Mak nak rasa... esok esok dah kwin... hmm xtau la yerrr...) ehhh kesitu plak kita!! Belajar pun x abis lagi...!!

My date with kids adalah moment yg paling bahagi. Yer, selama they're away. Blajar! So bile dah mula cuti pengajian baru la dpt kerap berjumpa. Bila dah ada masa lapang, kerap la jugak mereka ajak Maklady kuar bersama. Begitulah lazimnya. Kali ni pun lebih kurang sama. We started dgn minum petang plus dinner kat WangsaWalk. Ahad pulak, janji nk tengok wayang. Hmmm mcm Bf n Gf plak, dating bbagai hehe :))

Syukuralhamdulillah. So far anak2 MakLady ambil berat pasal MakLady. Bukan nk kata atau nk show off ke apa....tpi ikhlas nk share tentang sikap anak2 ni. Mereka ni klu dapat rezeki lebih pasti mereka tak lupa nak spare utk mak dorg ni. Itu yg MakLady nmpk. Mereka sendiri sedar yg berkongsi rezeki lebih dgn mak ayah kita, diberkati dan diberi rahmat di kemudian hari.. insyaAllah. As the parent, Rezeki Anak2 mohon dimurahkan lg dan dirahmati slalu.. aminn...Doa setiap ibu utk anak2 mereka ;))

Petang tu MakLady hangout bersantai dengan anak bujang bertemankan anak bongsu dan sorg teman. We chat, dine, laughs. Kopitiam tu macam sepi. Rasa mcm kita je. Meriah. Selesai semua kami pun beredar. (Sebab tak nak terlepas drama Cinta Jangan Pergi) Anyway, the moment we spend boleh dikatakan meriah mesra dan manja.... Oppss jangan salah faham ;)) Ajat, panggilan anak lelaki MakLady - memang manja sejak kecik lgi. Cuma dh besar ni MakLady x mo manja kan sangat, takut.., dia over ngada2. Anak lelaki kena kasi dia tough skit..Baik Amer maupun Ajat, dua dua sbenarnya lebih manja dari kakak2 mereka.

As a proud mom, MakLady dapat rasa yg kasih serta perhatian dari anak2 amat melegakan. Dgn caring inilah wat Sejuk perut mak ngandungkan korg semua tau...serious. We gone thru lots together. Naluri anak - emak x pernah padam. Walaupn ada masa terpaksa berdepan dgn perangai yg agak keanak2an dan mencabar kesabaran seorang ibu!! Ye la kan.. anak lelaki ni beza perangai mrk dgn anak ppuan.... Anyway, care n love u no matter what, how, who and where....

Nak ikutkan, anak anak bujang MakLady punya ciri keistimewaan masing2 dlm memberi kasihsayang dan perhatian kat Mak mereka ni.(Termasuk si Kakak2 nye pun...) Perhatian dari mereka pun lebih kurang sama. Cuma yang lelaki ni,  miliki sikap penyayang yg org lain tak tahu, bila berdepan dgn mak mereka. Mungkin mereka jarang nak show off. Tapi bila bersama, mereka lebih memberi perhatian dan kasih sayang yang hanya kita , mak nya yang tahu akan keistimewa dan rahmat dari ALLAH swt kpd hubungan Mak & Anak ni... ;))

Setakat ni MakLady bersyukur dgn pencapaian anak2. Baik Amerz maupun Aimiez!! Walaupn kami hidup sederhana dan msih ada kurang sana sini tp semangat anak2 utk berusaha sgt MakLady hargai. Seronok tgk mrk berjaya dlm plajaran dan dalam kehidupan seharian. Kita sbgai mak x minta apa2. Cukup lega hati bila anak2 berjaya bawa diri dan sukses dlm hidup. Alhamdulillah ~ syukur...

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]