WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, May 31, 2013

Sup Ketam : Petua Alternatif Mujarab Denggi

Foto: Credit to Encik GooGle
Cuaca yang tak menentu sekarang sedikit sebanyak mengumbangkan kepada beberapa penyakit masakini. Oleh itu, kita dinasihatkan untuk menjaga persekitaran dan memastikan kesihatan ahli keluarga dijaga rapi. Kalau mereka ada mengalami Deman yang berpanjangan, jangan lengah! Cepat2 ke klinik atau hospital untuk rawatan.

Baru 2 - 3 hari lepas, sepupu Mak Lady yakni Mak Dara telah mengalami demam yang berterusan. Apabila dibawa ke klinik, doktor mengesahkan "Denggi" ... Aduuuhhh. dugaan berlanjutan kini setelah berminggu minggu menjada anak lelaki beliau, Haikal ( kerana demam kencing tikus di Hospital Ampang) , kini Mak Dara pulak jatuh sakit. Banyak banyak bersabar yer ida....
Haikal masa demam.... Now he's getting better!
(Kredit Foto to Bicara Mak Dara.com)
 Cepat Sembuh ya. Mak "Darling" Dara. Moga keadaan beransur pulih. Semalam Mak Lady melawat Mak Dara di hospital. Air dimasukkan ke badan dah 2 botol. (ketika itu...) namun badan masih panas lagi. InsyaALLAH sehari dua di hospital nnti, dengan rawatan yang rapi, nescaya demam denggi akan berkurangan.

Namun, dalam pada itu, ade petua alternatif kepada pesakit denggi. Ramai yang syurkan SUP KETAM. Katanya dapat mengubati serta mengurangkan demam denggi ni, selain meminum air 100 plus. Mereka yang mencuba sup ketam ni, pulih dari demam denggi ni. Besar Harapan Mak Dara dapat menikmati Sup Ketam dengan segera. Sambil tu, kami di sini terus mendoakan Mak Dara cepat pulih seperti sediakala. We Miss You, Mak Dara !! Pasti juga ramai di luar sana, yang rindu dengan entri2 dari Bicara Mak Dara...dah lama cuti sakit ni...hehehe
 IDA , GET WELL SOON :)
SUP KETAM
(Foto kredit kpd wanda2u.com)

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]