WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Wednesday, May 22, 2013

Harga Minyak Turun !!

Kereta MakLady slalu jalan jauhhhh

Waaahhhh... Berita Baik Sangat ni...

MakLady teruja! Macam percaya dengan tidak je bila baca status kawan dalam FB tadi! Tapi kalau YA - sure best kan!! Boleh jimat banyak tuuuu... Al-Kabarnya turun sampai 0.50sen!!

Banyak tuuuuu.... Sangat2 la bagus nyaaaaaaa....MakLady terus pasang angan2. Dapat jimat lagi bila "jalan2 makan angin" nanti :)

Lantas MakLady pun terus klik kat Link yang disertakan ~~
dan lapuran pun berbunyi begini.....

" MULAI HARI INI, harga minyak akan diturunkan sebanyak 50 sen se liter, disemua stesen minyak yang terletak di negeri-negeri yang ditadbir oleh Pakatan Rakyat. Negeri negeri yang terlibat adalah Pulau Pinang, Kelantan dan juga Selangor.

Perkara ini disahkan oleh Setiausaha Pakatan Rakyat Negeri selangor, selepas selesai sahaja Mesyuarat Majlis Presiden Pakatan Rakyat yang berlangsung di Shah Alam sebentar tadi.

Majlis Presiden dalam Mesyuaratnya petang tadi, sebulat suara bersetuju untuk menghapuskan cukai yang dikenakan pada premis premis syarikat minyak, dengan itu harga minyak manpu diturunkan sebanyak 35 peratus untuk setiap kategori akan berkuatkuasa pada pukul 12 malam ini.

Sumber itu juga menegaskan, penurunan harga tersebut juga akan dapat dinikmati oleh semua kenderaan yang mengisi minyak di stesen tersebut walaupun tidak menpunyai no pendaftaran  negeri Pakatan Rakyat.

Berikut adalah senarai minyak yang terlibat dengan penurunan harga:

1.Minyak Angin  
2.Minyak Senyonyong 
3.Minyak Gamat 
4.Minyak Dagu 
5.Minyak Pengasih "


HAMPEH BETUL !!! 
MAKLADY TERTIPU ..... MAKLADY TERTIPU!!
HUhuhuHUhuhuHU


Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]