WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Friday, May 24, 2013

Happy Holiday! Meriah Cuti MakLady ! ...


Assalamualaikum
Selamat Pagi Semua...

Happy holiday utk anak2 yg bersekolah!! Happy Wesak bagi mereka yang sambutnya. Tak Lupa kepada para Belia yang berada di PutraJaya pagi ni..Seronok la korang kann... Bnyak aktiviti diaturkan utk para Belia, tak kira umur - semua meriah sempena CUTI minggu ni.

Khabarnya - Sure Heboh pun ada kat sana...
Jom ramai ramai serbu Petrajaya!!!

Kepada ibubapa yang anak berskolah, mulai hari ni, boleh la relax skit. X yah la sibuk sgt utk urus anak2.. Boleh bawa anak2 bercuti cuti Malaysia la masa cuti skolah ni. 2 minggu tu? Apa lagi plan Uolz utk anak2. Bagi parent yang bekerja - tak lama lagi Relax la skit tak perlu tergesa2 ke pejabat sebb jalanraya akan lengang skit dan kurang la masa korg stuck in the Jam -. Ye dok? :)

Fenomena biasa biasa CUTI sekolah selain dari aktiviti di atas, tak lupa juga dengan berlambaknya, kad jemputan dan undangan ke Majlis Perkahwinan plak.....Siap ada yg amik kesempatan utk bawa keluarga bercuti sambil hadir majlis itu nanti !! Tapi anak2 maupun adik2 yang masih belajar tu, jangan lupa juga BUKU sekolah sbb masih ada lagi baki persekolah lepas ni. SPM, PMR, UPSR...tinggal bebarapa bulan lagi!! Cuti2 jugak yeeerr :)) Ibu bapa kena pantau juga -

Photo : Credit
http://www.silampuneon.com

Bercakap pasal cuti - Anak bongsu Mak Lady pun bercuti. Baru je gi jemput dia balik dari asrama. Oh ye, mungkin ramai yang tak tahu, kebelakang ini Mak Lady kerap ke Kuala Klawang, Jelebu - N9. Boleh dkatakn tiap2 bulan sejak Januari lalu . Apa lagi klu ada anak di boarding school. Turun naik tu dah jdi rutin! Sampaikan, budak2 yg niaga kat R&R Branang pun dah kenal dah muka Mak Lady ni. Hehehe Ape idaknye? Kalau tiap kali lalu highway Lekas, pasti singgah minum or makan! Jdi kira Mak Lady ni pelanggan wajib gerai mrk.. Alkisah R&R ni penah MakLady crite dalam segmen Jalan2 Cari Makan. 

Selain dari cuti skolah - pergi bercuti - pergi kenduri kahwin - pergi jalan2 ke Putrajaya maupn tempat2 yang menarik sempena cuti ni ..MakLady dah pun siapkan bebarapa plan utk bershopping Pertengah tahun utk anak MakLady yang bersekolah ni. Almaklumlah budak tengah membesar. Kena beli baru baju skolah, seluar skolah, kasut sekolah. Yerrr... Makin cepat plak pembesaran anak bujang ni. hhhmmmm...

Oklah Uolz - MakLady nak bersiap utk ke Jalan Tuanku Abdul Rahman - shopping utk Amer ~!! (org sibuk bercuti ktorg sibuk nak shoppingggggg baju skolah .... uuuwaaaaaa )

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]