WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Wednesday, March 20, 2013

Filem Melayu Era P Ramlee & Saloma..

Assalamualaikum Readers...

Anda Peminat Filem Melayu? Apa kata hidupkan semula era Filem Melayu kita. Mungkin ramai yang masih ingat ingat lupa akan filem melayu masa zaman 60an, 70an, 80an, 90an maupun ada antara Uolz ada yang masih belum dilahirkan ketika itu~! :))

Itu yang istimewanya. Walaupun ketika itu, kita mungkin masih "belum wujud" tetapi di hari ini, filem melayu masih boleh ditonton. Pada MakLady pula, Menonton filem melayu zaman masa hitam putih memang satu pengalaman yg tak mungkin dapat dilupakan. Masa tu, setiap malam Jumaat ada gambar melayu di TV. Hingga kini pun, filem melayu era PRamlee - Saloma dipertontonka. Generasi kini tak mungkin dilupakan filem melayu hitam putih ni bgitu shaja....wlupn dah ada mcm mcm filem yg dtayangkan era skrg ni. Kalau tak masakan mungkin mampu kita simpan kenangan lagenda org filem hingga ke hari ini? Malah bakat yang ada masa lalu menjadi idola masa kini...
Baik peminat maupun penggiat seni. Mendapat idea dari elemen filem yg tersiar di zaman itulah maka sebuah cafe di WangsaWalk turut mengabadikan situasi ....terasa seperti berada di era itu sejurus melangkah masuk. Hiasan termasuk koleksi filem filem hitam putih yg menjadi hiasan dinding restoran mereka.
Tak ketinggalan basikal tua dan bahan bahan yg lazim terdapat di era trsebut turut dipamerkan... agar generasi sekarang dpt mengenal filem filem hitam putih...
Tambah plak menu yg disediakan turut mempamerkan nama tajuk filem yg popular.. Pasti korg akan tergelak sbb tajuk nya memang lawak atau kelakar...Tak caya boleh tngok kat gambar yg xisediakan. Betul tak... ?? ape idaknya.. kami nk order pn rasa x sampai hati...huhuhu

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]