WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, February 28, 2013

Seronok ke Jadi Blogger ni?

Hello... Salam Sejahtera

Pemah Tak Orang tanya....., "Seronok ke Jadi Blogger?"
Apa yang Best dan Tak Bestnya bila jadi Blogger ni??

Seperti sebahagian kekawan blogger yang lain... MakLady muncul sebagai blogger bukan dirancang. Namun, Bahagia sungguh masa mula jadi blogger. Bersemangat!  Saban hari ada saja entri yang MakLady karang. Tak kira la topik apa pun. Ye laaa..nama pun "blog diary" - Macam Macam Ada...

Bahagia, Suka duka MakLady berblog dapat dilihat pada entri MakLady. Atleast, kala itu, tak terlintas pun di hati kecik ni, utk jadikan blog MakLady dikenali! Sekadar Seronok2 bila ada Blog sendiri. Blog tu MakLady namakan, My Shades of Love yang tersimpan segala jua situasi MakLady samada gembira, seronok, terhibur maupun stress, geram, sakit hati, mengampah!! ALL of that, I put them in my entries. Senang jer - dh selesai menulis. baca dan published ~ baru rasa lega. RASA PUAS HATI... :) Itulah yang SERONOKNYA~~

Menulis cerita MakLady, tak usik sesiapa pun... Pada blog MakLady, tertulis kisah pasal diri, keluarga, kerjaya dan life sehari2. Rasanya Im Not Alone. Ramai je lagi yang menulis pasal diri termasuk story mory pasal buah hati. Pasal cinta sayang itu, ini - sangat berlambak!hokeyyy... siap dengan photo sana sini lagi? Itulah dunia blogging. Itulah hakikatnya.....
Best ke jadi Blogger? bila niat yang kita semai utk berblog ni telah dicemari oleh jari jemari yang kurang adap dan ajar? Pada MakLady, menulis perihal diri selagi tidak mengancam dunia itu bukan kesalahan. Segalanya bergantung pada diri kita, tanggungjawap kita apabila kita berkarya. Namun, bak kata perpatah, BUAT BAIK BERPADA PADA, Buat jahat jangan sekali... Buruk padahnya.

Dunia Blogging ini bukan lah luas mana. Macam dunia artis jugak. Esok esok kita akan terbaca juga. Bagi mereka yang tak bertanggungjawap tu, memang tak kudis bagi dia. Cuma apa yg diperkarakan jika perlu, harus berlandaskan rasa hormat sesama kita. Menjaga maruah orang seperti menjaga maruah kita sendiri. But as for me, we are free to say our peace!! Just like U & your diary. Cuma kali ni, apa yang kita tulis dan published, akan menjadi tontonan dunia. So be ALERT dear !! Silap haribulan, silap komen, silap cakap, silap tulis, SIAP! nnti kena Saman~!!

Kenapa MakLady cakap macam tu?? Sebabnya, pada mula MakLady bina blog, MakLady dah tanam sikap I DONT CARE!  Maksudnya, MakLady tak kesah la apa org lain nak buat dengan blog mereka, tak kena mengena dengan Maklady. Yang penting bagi MakLady - ada blog and im happy to reach others and share my writings.

First Publish : 23/4/2011

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]