WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Wednesday, February 13, 2013

Al Fatihah Buat Arwah Azhar Ramli (Jejai)

Al Fatihah ... 
Moga Arwah ditempatkan dikalangan mereka yang beriman. 
Aminnn...
Teratakarmo
Blog Arwah : www.teratakarmo.com
Gambar dari koleksi blog Arwah
bersama isteri tercinta
Terkedu seketika, apabila menatap bingkisan rakan blogger tentang pergi nya seorang insan yang penah terlihat akan kelibatnya ketika MakLady menghadiri majlis Bersama Bloggers anjuran Denaihati tempohari. Apa yang MakLady ingat adalah riak wajah Arwah Azhar Ramli (Jejai) yang bersahaja. Pada ketika itu, MakLady tak penah tahu siapa empunya diri. Hanya pandang dari jauh. Sedetik hati MakLady berkata, Hebat Blogger ni, pasti! takkala Arwah turut diberi penghormatan. Masih segar diingatan MakLady, sebak dihati bro Denaihati memperkenalkan Arwah ketika berucap di pentas. Segala persoalan di benak hati MakLady, mengenai siapa kah blogger Jejai yang diperkatakan oleh Bro Denaihati ini? Terdetik hati MakLady berkata, "He must be someone SPECIAL di hati rakan nya ini!" Tapi siapa Jejai? masih tidak terjawap! hingga lah ke hari ini.....

Terus terang MakLady terkejut dengan berita kepergian Arwah. 
. Walaupun MakLady tak penah berkawan dan mengenali arwah dari dekat namun ternyata ada ISTIMEWA nya insan bergelar Jejai ini. Rasa macam semalam je, MakLady nampak akan arwah di majlis itu, tanpa bertegur kerana dari jarak meja Maklady boleh nampak Arwah berkerusi roda. Demi Allah tidak pulak terpikir MakLady akan khabar kesihatan yang dialaminya. Maaf jika MakLady tak sempat utk mengenali insan setabah Arwah. Bagi blogger yang baru dalam dunia blogging in, MakLady tak mengenali blogger2 hebat di DenaiHati Network, termasuk Arwah. Tapi dari apa yg dapat rasakan kala itu, bahwa Arwah amat istimewa di hati rakan2 beliau. Sayu hati membaca bingkisan rakan blogger di entry blog masing2, menceritakan perihal sifat mulia pada diri arwah ketika hayatnya. 

Ternyata, Allah lebih menyayangi Arwah. Pemergian Arwah sehari selepas menyambut kelahiran yang ke 42, diterima dengan redha oleh ahli kluarga & rakan blogger sekelian. Moga Rohnya dipelihara dan dirahmati ALLAH disamping mereka yang beriman. AL FATIHAH..... 

Begitulah, janji ALLAH pada hambaNya. 
Dari Nya kita datang - kepada DIA juga kita kembali. 

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]