WELCOMES FOLLOWERS WITH A CLEAN, SWEET HEARTED & RESPECTFUL ATTITUDE & MANNER.
** Either write something worth reading or do something worth writing. ~Benjamin Franklin **

~ BISMILLAHIRAHMANIRAHIM ~

ASSALAMMUALAIKUM... Salam Mesra - Salam Blogging dari MakLady

Thursday, December 27, 2012

2012 Oh 2012 ~!

Assalamualaikum Semua

Salam Ambang Tahun Baru Semua~! memandangkan tinggal berapa hari lagi kita nk tinggalkan 2012! 
So Excited ...bila MakLady menoleh belakang sebab sepanjangan tahun 2012 ni, MakLady rasa suatu yg sangat bahagia. Kenapa plak yer? Haaa nak tahu? Actually, bnyk benda yg baik2 berlaku pada tahun ni... beside the "down" part - tu biasa la kan...mana ade perfect happiness dlm hidup kita. Basically, I admit - most of the year 2012 - Lebih Meriah lagi hidup dari yg suram... Alhamdulillah.

Frankly,  LOTs of memorable moments that we (me & loves one) shared throughout the year of 2012. Especially the HAPPENING one. Event yg singgah sepanjang tahun ni adanya, memberi kesyukuran dan kebahgiaan dlm hidup seharian kami, bukan hanya pada MakLady sendiri. Klau nk bercerita satu2, rasanya ade yg muntah "wekwekwek"!! Even, if I told uolz yg tahun ni tahun "LEGA" saya - pasti ada yang angkat kening macam Ziana Zain..hhhmmm..

Believe It or Not! sepanjang tahun ini, dan sehingga ke hari ni, terasa amat Selesa dengan segala yang ALLAH rahmatkan. Syukur alhamdulillah. Bermula dengan berita gembira di awal tahun - hinggalah berita yang amat bermakna dlm kehidupan kami sekeluarga sebagai tirai pembukaan tahun baru.. 

Macam MakLady cakap tadi la..klu nk senaraikan sampai tahun depan pn tak habis. So.. utk entry kali ni, meh MakLady imbas kembali THE BEST among the best moment -  to remember 2012 by...
The Best of the Year 2012 - hmmm...Oh coz the Wedding
xperlu la nk flashback takut nanti ada yg meluat plak. Macam la MakLady sorang je yg ada Wedding of the Year. hehe.Oh yes~!! tahun ni mmg meriah dari segi EVENT. Baik wedding, kenduri, bday maupn celebration yg baru saja MakLady sambut last month - menjadi suatu kenangan manis sepanjang tahun buat MakLady yg bergelar Ibu ini - One Proud Mom is here to say..This is My Year Babehh??
Yang peliknya, tahun 2012 ni seolah pantas berlalu dari bulan ke bulan. Rasakan terlalu sangat mencemburu Maklady. Bermula dengan kesibukan MakLady utk merasa pengalaman sambut org baru dlm keluarga! Bulan January datang dan pergi dengan sambutan ulangtahun MakLady sendiri disambut dengan kenangan yg tak mungkin dilupakan. Apa yg unik nya diary kali ni, walaupn sibuk dengan majlis yg bakal berlangsung, kami tak lupa utk raikan tarikh penting dlm hidup ahli keluarga MakLady - Our birthdays! Full of Surprises & Prizes...Yg penting setiap tahun pasti ada kelainan... We Love Birthdays..~!!
Pada tahun ni jugak, MakLady banyak travel. Seronok makan angin. Cuti Cuti Malaysia ~ walaupn sibuk sana sini tahun ni sempat jugak merasai pengalaman bersama kluarga dan rakan2. Wlupn tahun ni budget utk travel terhad but I managed to spend my holiday peacefully. Tambah meriah bila dapat pegi bercuti dengan anak2. Alhamdulillah tercapai hasrat utk bercuti dengan mrk every 3 months atleast!

Selain tu, tahun 2012 yg banyak mencatatkan hari bahagia dlm diri MakLady dan juga turut menerima tempiasnya adalah Ahli Keluarga. Mungkin ianya HIKMAH ALLAH SWT kpd kami atas apa yg berlaku tahun lalu. Segalanya terbalas. TerimaKasih ALLAH atas kegembiraan, keselesaan, rahmatMu atas limpah kurniaMu kpd kami sekeluarga sepanjang 2012. Suka duka masa lalu bnyk mengajar kita jadi lebih kuat. Hari hari berlalu, dilalui dengan penuh redha dan syukur, sehingga jika ada benda yg melanda kita pasti dapat hadapi dengan tenang. Rasa aman bahagia kini mengiringi hidup kami sepanjang tahun ni. Sukar MakLady nk gambarkan. Mereka yg penah rasa pasti SETUJU... apa2 pun ~ hari2 suram dah berlalu, kini 2012 membawa sinar mentari setelah ALLAH menjanjikan pelangi setelah hujan .....
Sampaikan klu nk disenaraikan kat sini, mau muntah darah org baca~! Bukan jeles tapi pasti ada yg akan kata - ala itu pun nk kata HEBAT! itu pn nk cerita ... itu pn bla bla bla...Paling tepat lagi, takut ada yg meluat klu MakLady cerita pasal our happiness sepanjang tahun 2012. Tapi yg penting, kalau ANDA percaya pada MAHA ESA ALLAH SWT - ANDA tidak harus memperkatakan yg tak elok KERANA segala kebaikan yang ALLAH bawa pada kami dlm tahun 2012 adalah dari NYA. Ianya berlaku kerana ALLAH yg menghendakkan IANYA berlaku...itulah hakikat nya.

Sesungguhnya dengan Izin ALLAH juga, tahun 2012 adalah Tahun KESELESAAN bagi MakLady sekeluarga. Mohon ianya kekal dibawa ke tahun depan...Aminnnnn...

Segala berjalan dengan tenang dan rasa bagaikan semalam je JANUARI menjengah..Now January just round the corner....How fast time flies rite? anyway, I guess it is true when ppl say Time flies fast when u r having FUN~! Well ...I dare not say more ;))
Selamat Menempuh Tahun Baru 2013 - moga kita SEMUA diRahmati Allah dan diberi Hidayah dan Pertunjuk ke Jalan yang diredhaiNya. Moga rezeki kita dipermurahkan dan memberi menafaat kepada kita bersama.

Dari Meja PR MakLady

KEPADA ANDA yg BENCI TAPI RINDU @ yg NyampaH! MeluaT! NaK MuntaH! sama blog atau MakLady sendri : ~ THIS IS her BLOG, her ENTRies, her STORY ! BUKAN BLOG UoLz...! Suka hati MakLady ler, dia nak tulis apa pun. Dia nak syok sendiri ke, nak celoteh berjela jela sekali pun! Dah nama pn BLOG MAK LADY! So, KLU UoLz TAK SUKA cara MAKLADY type atau menulis, keep away from here ~ END STORY ! [",] Finally, Dont Forget to klik "UnFollow" on your way OUT ~ TQVM [",]